Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150

Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150
Цікаве

Як влаштувати нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік 2021


Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150

Новорічний стіл – це як таблиця множення. Пояснімо: ми навіть уві сні можемо сказати, скільки буде шість помножити на чотири. Так і з новорічним столом: ми знаємо, що на ньому красуватимуться курка, олів’є, “шуба”, бутерброди. І навіть більше, алгоритм їхньої розстановки на столі теж не змінюється. Наприклад, у моїх батьків завжди так: курка у центрі, з обох її боків по салату, бутерброди десь на краю стола. Згадуєте картину? Така собі спадщина радянського минулого.

Настав час. Час відійти від цих гастрономічних традицій, безумовно улюблених, і урізноманітнити новорічне застілля стильними закусками, салатами, десертами. У списку представлені страви з покроковими рецептами. Від сирного соусу з беконом та шпинатом до макарунів із печериць. Ви переконаєтеся, що вишуканість і оригінальність – це просто. Гарантує 1News.

Стильні (гарячі, холодні) закуски

Як правило, закуски минулого – ковбаса, шинка, сир і бутерброди. Сиру було два. Голландський і Російський. Усе. Тепер його предостатньо. І чому б не використовувати сир як стильну закуску. Нижче представлена одна з них. І ще кілька – точно оригінальних.

Сирний соус із беконом

Інгредієнти

  • 10 шматочків бекону
  • 200 г вершкового сиру
  • 2 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. меленого перцю
  • 200 г вареного шпинату
  • 200 г тертого пармезану
  • 150 г подрібненої моцарели
  • 1 багет підсмажений

Як приготувати

  1. Розігрійте піч до 180°. Обсмажте бекон до хрусткої скоринки. Обсушіть на серветках, подрібніть.
  2. У великій мисці змішайте вершковий сир, майонез, сметану, часниковий порошок і перець, приправити сіллю. Додайте нарізаний шпинат, бекон, пармезан і моцарелу.
  3. Перекладіть соус у форму для запікання. Випікайте до золотистого кольору 25-30 хв.
  4. Подавайте з грінками.

 

Крекер у беконі

Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)

  • 300 г бекону
  • 20 солоних крекерів
  • 100 г тертого пармезану
  • чорний перець
  • томатний соус

Як приготувати

  1. Розігрійте піч до 180º, і застеліть деко пергаментним папером.
  2. Викладіть крекери на деко і присипте пармезаном. Щільно оберніть кожен крекер беконом і покладіть швом донизу, потім зверху додайте ще пармезану.
  3. Випікайте доти, поки бекон не підсмажиться.
  4. Приправте перцем, подавайте з томатним соусом.

Макаруни з печериць і сиром тофу

Інгредієнти

  • 24 шт. печериць
  • 1 цибуля-шалот, подрібнена
  • 250 г сиру тофу подрібненого
  • 1 зуб. часнику
  • свіжа петрушка
  • сіль перець
  • кілька крапель лимонного соку

Як приготувати

  1. У грибів зрізати ніжки.
  2. Гриби промити, очистити і ретельно обсушити. Злегка побризкати лимонним соком.
  3. Змішати дрібно нарізану цибулю-шалот, тофу, зубчик часнику через прес і нарізану петрушку.
  4. Наповнити начинкою половину грибів, а потім накрити капелюшками.
  5. Охолодити перед подачею.

Салати. До речі, без майонезу

Ну а навіщо? Навіщо рік у рік готувати три-чотири жирних салати, якщо можна приготувати якийсь один улюблений (олів’є, “шуба”). А основну свою увагу переключити на щось стильне і здорове?

Овочевий салат із соусом із фети

Інгредієнти

  • 200 г фети
  • 50 г грецького йогурту
  • 50 г вершкового сиру
  • огірки, помідори чері
  • сік і цедра 1 лимона
  • зелень
  • 3 ст. л. оливкової олії

Як приготувати

  1. У великій мисці за допомогою ручного міксера збити фету, грецький йогурт, вершковий сир, оливкову олію, лимонний сік і цедру до утворення пишної маси.
  2. Приправити сіллю і додати кріп.
  3. Перелити соус у сервірувальну миску, зверху покласти огірок, помідори, кріп і збризнути олією.

Середземноморський курячий салат

Інгредієнти

  • 2 курячі грудки, підсмажені на грилі
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 огірка
  • 5 помідорів чері
  • 2 авокадо
  • 100 г фети
  • 10 оливок без кісточки
  • сіль, перець, зелень

Як приготувати

  1. Нагріти гриль. Приправити курку коріандром, орегано, сіллю і перцем. Готуйте на грилі 20 хв. Дати відпочити м’ясу 5 хв. Нарізати.
  2. Для заправки збити оливкову олію, червоний винний оцет і петрушку, приправити сіллю і перцем.
  3. Розкласти огірки, помідори, авокадо, фету і оливки на чотири сервірувальні тарілки. Зверху викласти нарізану курку, сприснути заправкою.

 

Основна страва

Королевою новорічного столу минулого була курка. Або гусак. Або запечена свинина. Ніяких особливих спецій і кулінарної творчості до цих страв не додавалися. Хіба що сіль, перець, майонез. Відійдімо ж від цього нудного засилля. І так, вмикаймо фантазію за допомогою наступного рецепта.

Курка в беконі з халапеньйо

 

Інгредієнти

  • 4 курячі грудки
  • 12 смужок бекону
  • 150 г вершкового сиру
  • 50 г подрібненого чеддеру
  • нарізана зелена цибуля
  • 2 зуб. подрібненого часнику
  • 1 подрібнений халапеньйо (за смаком)
  • сіль, перець

Як приготувати

  1. У великій мисці змішати вершковий сир, чедер, зелену цибулю, часник і халапеньйо, приправити сіллю і перцем.
  2. Зробити кишеню збоку кожної курячої грудки. Фарширувати курку сумішшю з вершковим сиром.
  3. Покласти 3 скибочки бекону на обробну дошку. Зверху викласти курячу грудку і загорнути в бекон.
  4. Розігріти велику чавунну сковороду на середньому вогні. Покласти курку в беконі, приправити меленим перцем.
  5. Готувати, доки бекон не стане хрустким. По 10 хвилин на кожен бік, перевертаючи щипцями.

Десерти

Складно повірити, але колись до десертів ставилися прохолодно. Мовляв, цукерки шоколадні є – прекрасно. Мандарини, звісно, теж є – більше, ніж прекрасно. Та й до десертів у минулому доходили не всі, щільно наїдаючись попередніми стравами. І дарма.

Шоколадна помадка

Інгредієнти

  • 200 г темного шоколаду
  • 20 г вершків 30% жирності
  • 50 г вершкового масла і 10 г для формочки
  • 70 г мигдальної пудри
  • 65 г пісочного печива
  • какао-порошок

Як приготувати

  1. Змастити маслом форму і вистелити папір для випічки.
  2. Розтопити шоколад, вершки і масло на слабкому вогні.
  3. Додати мигдальний порошок і печиво.
  4. Змішати за допомогою ручного блендера до отримання однорідної маси.
  5. Вилити в форму і залиште на 6 годин у холодильнику.
  6. Прикрасити невеликою кількістю какао-порошку, подавати нарізаним квадратами.

Алкоголь. Кому дякувати за різноманіття? 

Адже ще якихось 30 років тому він був виключно радянським. Тільки в найкращих будинках можна було побачити щось закордонне. І в дорогих ресторанах. А так – шампанське і вино вітчизняного виробництва. Сьогодні алкоголю вдосталь, і от просто гріх не поекспериментувати.

Просеко з морозивом

 

Усе максимально просто: в келихи викладаєте кульку морозива, вашого улюбленого. І заливаєте просеко. Для прикраси можна додати шматочок помаранча.

Джерело: Сьогодні

Back to top button