Цікаве

Як відпочити без турбот: корисні лайфхаки для туристів

Підготовка до мандрівки у всіх різна. Хтось знає точну дату відпустки ще за декілька місяців, а то й за рік – і планує відпочинок з урахуванням усіх деталей. А є туристи, які ввечері за філіжанкою теплого чаю говорять: “Слухай, а поїдьмо завтра на море?”. І їдуть, узявши лише рюкзак із найнеобхіднішими речами та перші ліпші квитки. Всі хочуть уникнути зайвої метушні під час підготовки до подорожі. Як це зробити?

1News розповідає про 10 хитрощів, які допоможуть організувати відпочинок швидко і без турбот. Читайте та запам’ятовуйте.

1. Завчасно готуйте копії документів

Якщо нема потреби – краще, приїхавши на відпочинок, не носити з собою оригінали документів. Залиште їх у номері та візьміть у мандри копії. До речі, вони можуть бути нотаріально завіреними. Чудово, якщо ви заздалегідь подбаєте про електронні копії паспорта, водійських прав, страхування та навіть рецепта від лікаря, якщо маєте серйозні захворювання.

2. Запишіть корисні контакти

І ні, не лише в телефоні. Можна продублювати інформацію з контактами в блокноті. Це можуть бути телефони рідних і друзів, адреса вашого тимчасового місця проживання (у хостелі, готелі чи зйомній квартирі), номер рейсу, декілька служб таксі та телефон екстренної допомоги. Поміркуйте, які контакти саме вам можуть знадобитися під час подорожі.

І пам’ятайте, що записник краще покласти окремо, не в рюкзак чи валізу.

Туристи часто залишають на валізі позначку "крихкі речі".

 

3. Ознайомтеся з країною ще до подорожі

Дізнайтеся, які правила діють в місці, де вирішили відпочити. Наприклад, на митниці. А ще – основні закони й права, клімат країни, правила дорожнього руху, культурні цінності, норми поведінки тощо. Адже незнання законів не звільняє від відповідальності, навіть якщо ви не місцевий і вперше прилетіли за кордон. Подбайте про свою інформованість завчасно.

4. Відвідуйте кав’ярні за графіком

У закладах харчування година пік відвідування – сніданки та вечері. Тож саме на ланчі чи пізньому обіді у кав’ярнях мало відвідувачів. У цей період ви можете потрапити на вигідні знижки та спеціальні пропозиції. Додатково радимо не планувати трапезу в туристичних закладах харчування. Адже неподалік від них ви точно знайдете місця, де можна насолодитися тими ж стравами, але дешевше.

5. Бронюйте квитки на екскурсії онлайн

Визначилися з датою відпустки? Тепер можна замовити онлайн-квитки на екскурсії. Найкраще це робити за місяць до відпочинку. У цей час квитки ще є в наявності та їх можна придбати зі знижкою. Збираючися відвідати галереї чи музеї, пам’ятайте, що майже всі вони мають дні чи години, коли туди можна завітати безкоштовно. Не полінуйтеся та подивіться на офіційних сайтах, коли можна скористатися такою можливістю або зателефонуйте через телефон, вказаний на веб-сторінці.

У музеях та галереях є дні/години безкоштовного відвідування.

 

6. Попіклуйтеся про “дбайливе ставлення” до вашої валізи

Цю маленьку хитрість знають досвідчені туристи. Тож про неї варто нагадати. Залиште на валізі позначку “крихкі речі”: так при вантаженні і розвантаженні до неї будуть ставитися дбайливіше. Ймовірно, ваш багаж опиниться зверху візка та на стрічку транспортера потрапить першим. А втім, зауважте, що не завжди працівники аеропорту звертають увагу на цю позначку.

7. Встановіть на телефон корисні додатки

Це можуть бути мобільні застосунки для пошуку готелів, кав’ярень, історичних пам’яток, чи вбиралень. Так ви уникнете біганини по незнайомій місцевості та зекономите чимало енергії та часу на відпочинок. Не забудьте завчасно завантажити на смартфон офлайн-карти. Вони стануть помічниками у разі, якщо у вас не буде Інтернету.

8. Візьміть беруші і маску для сну

Часто в транспорті та в хостелах чи готелях шум заважає сну. Ви ж не хочете, щоб це зіпсувало таку довгоочікувану відпустку? Беруші і маска для сну стануть незамінними помічниками для якісного відпочинку. Не нехтуйте цією порадою – і ви релаксуватимете не лише за кордоном, а й під час перельоту.

У мандрівці допомагають як онлайн-, так і офлайн-карти.

 

9. Підпишіться на сайти авіаперевізників

Сайти авіаперевізників та дисконтні сервіси, на які ви підписалися, повідомлятимуть вам про вигідні варіанти для подорожі. Краще купувати квитки на нічні переїзди або у вівторок, середу чи суботу. Так можна не витрачати кошти на нічліг та заощадити на вартості перельоту.

10. Зберіть невелику аптечку для туриста

Чудово, якщо вам не доведеться нею скористатися. Та про всяк випадок краще взяти з собою ліки проти отруєння, нудоти, головного болю, жарознижувальні, пластир, бинт тощо.

Сподіваємося, усі ці поради зроблять ваш відпочинок комфортним і незабутнім.

Джерело: Обозреватель

Back to top button