Цікаве

Як відкрити кокос без ножа і сокири: корисні поради

Кокос – один з найбільш корисних і поживних горіхів на землі. Одні люблять його м’якуш, інші охоче п’ють молоко, треті використовують з косметичною метою.

Ось тільки щоб дістатися всіх цих привабливих чудес, кокос потрібно відкрити, але не всі знають, як правильно це зробити. Найчастіше горіх розбивають молотком або навіть сокирою, але це дуже травмонебезпечний спосіб. Як же тоді відкрити кокос, не докладаючи особливих зусиль? 1News розповідає простий лайфхак.

Як відкрити кокос у домашніх умовах: лайфхак

1. Зробіть отвори і злийте сік

На одному боці кокоса є три поглиблення. Вставте в одне з них викрутку і легенько постукайте молотком. Зробіть два невеликі отвори. Візьміть будь-яку посудину і перелийте в неї кокосовий сік.

2. Поставте кокос у духовку

 

Кокос треба нагріти

Розігрійте духовку до 190 °C, поставте деко з кокосом на середній рівень приблизно на 10 хвилин, поки шкаралупа кокоса не трісне.

3. Загорніть кокос у рушник і пакет

Загорніть кокос у кухонний рушник і покладіть у щільний пакет, а потім кілька разів вдарте ним об тверду поверхню. Горіх має розколотися на частини.

4. Почистьте кокос від шкаралупи і шкірки

 

М'якоть кокоса можна дістати овочечисткою

Дістаньте кокос із рушника і ножем акуратно відокремте білий м’якуш від шкаралупи. Потім ножем звичайним або для чищення овочів зніміть коричневу шкірку, що залишилася. Готово!

Корисна порада: прогріти кокос можна і в мікрохвильовці. Поставте його у відповідному посуді в НВЧ-піч приблизно на три хвилини.

Джерело: Сьогодні

Back to top button