Цікаве

Як українців труять у кав’ярнях

В українських кав’ярнях відвідувачів труять простроченим молоком та іншими добавками.

Про це розповів виконавчий директор “Союзу споживачів України” Максим Несміянов. Він зазначив, що крім реалізації прострочених товарів існує безліч порушень санітарних норм, передає 1News.

“Проблем, пов’язаних із харчовими продуктами, вистачає. По-перше, це реалізація простроченої продукції, по-друге, порушення санітарних норм. Як і раніше, це має стихійний характер. Споживачі часто скаржаться на продавців, котрі працюють без рукавичок”, — розповів Несміянов.

Експерт додав: результати їхньої перевірки засвідчили, що більш ніж половина магазинів торгували простроченими товарами.

“Що стосується так званих розкладок, то серед них є такі, де торгують шоколадом, термін придатності якого вичерпався два роки тому. Був випадок, коли печиво було прострочене на п’ять років. Незадовго до нашої розмови я був у магазині, де виявив прострочені торт, масло, яйця і кефір”, — розповів він.

Також критична ситуація спостерігається в місцях, де торгують кавою.

“У них часто додають прострочене молоко, яке скуповують за копійки в торгових мережах. В одній з кав’ярень під час рейду з журналістами ми виявили топінги, прострочені на дев’ять місяців!” — наголосив Несміянов.

Глава “ССУ” порадив купувати каву в місцях, де видають чек.

“Це хоч якась гарантія якості продукту. До речі, нещодавно був випадок, коли під час перевірки у скляночку з кавою потрапили осколки колби, в яку насипають зерна. Крім того, на цій точці в кавоварку заливали позеленілу воду. Такою вона була через те, що наливалася з позеленілої від бруду тари”, — підсумував він.

 

Джерело: Сегодня

Tags
загрузка...

Related Articles

One Comment

Back to top button
Close