Цікаве

Як українці ставляться до ЛГБТ, чайлдфрі та атеїстів – соцопитування

Загалом українців віком 16-24 роки виявилися більш толерантними до всіх трьох категорій: 60-70% з них ставляться нейтрально до ЛГБТ, чалдфрі та атеїстів

47% українців негативно ставляться до ЛГБТ-спільноти, 42% – засуджують людей, які вирішили не мати дітей, а 28% – не сприймають атеїстів.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”, – інформує 1NEWS.

Загалом українців віком 16-24 роки виявилися більш толерантними до всіх трьох категорій: 60-70% з них ставляться нейтрально до ЛГБТ, чалдфрі та атеїстів.

66% та 65% людей віком 61+ негативно ставляться до чайлдфрі  та до ЛГБТ відповідно.

Ставлення до людей, які не вірять у Бога, більш толерантне: лише 28% їх не сприймають, 63% загалом ставляться нейтрально, а 8% – позитивно.

Загалом 60% населення вірять в існування Бога і не сумніваються в ньому. Ще 17% вірять в Бога, але сумніваються, у вищі сили вірять 14%.

Атеїстів серед населення України лише 7%. Віра в Бога зростає з віком і після 50 років має найвищі показники – більше 60%.

Найвищий показник релігійності на – Заході України.

Серед тих, хто вірить в Бога і не сумнівається в ньому, 40% негативно ставляться до атеїстів. Також вони є менш толерантними до ЛГБТ та чайлфрі – 55% та 49% відповідно ставляться до цих категорій негативно.

Серед регіонів найбільш толерантним виявився Київ.

Захід України гірше ставиться до невіруючих, а Донбас – до ЛГБТ-спільноти.

Back to top button