Цікаве

Як швидко сісти на шпагат: рекомендації від олімпійської чемпіонки

Олімпійська чемпіонка Ганна Різатдінова в прямому ефірі в Instagram програми “Зірковий шлях”  розповіла, як швидко сісти на шпагат. Спеціально для підписників “Зіркового шляху” вона пояснила деякі моменти, розповідає 1News.

Щоб сісти на шпагат потрібна хороша ростяжка

“Поздовжній і поперечний шпагати – це, в принципі, одне й те саме. Якщо ви розтягнете м’язи під колінами, то ви сядете як на поздовжній, так і на поперечний шпагат”, – сказала спортсменка.

Однак, щоб не травмувати м’язи, важливо правильно тренуватися.

“Зайдіть на мою сторінку, де в сторіз є тренування, яке складається з 10 вправ”, – порадила Ганна Різатдінова.

Але тим, хто загорівся бажанням сісти на шпагат за тиждень, краще запастися терпінням, тому що семи днів явно буде мало.

“Як щодня тренуватися, то піде десь місяць, перш ніж ви сядете на шпагат, – сказала олімпійська чемпіонка під час прямого ефіру “Зіркового шляху”, який ведуть Тімур Мірошниченко та Олена Вінницька. – Деякі люди хочуть зробити це за тиждень. Так не вийде. Розтяжка вимагає постійних повторень. Тобто ніяких пауз”.

Відома спортсменка пояснила, чому так важливо тренуватися щодня.

“Якщо м’язи три дні відпочили – все, вони вже не такі еластичні. М’язи вже забули, що від них хотіли кілька днів тому. Бажання сісти на шпагат вимагає щоденної роботи над собою. Без перерв. Тому заходьте на мою сторінку і користуйтеся”, – порадила Ганна Різатдінова.

Back to top button