Цікаве

Як швидко розплутати вузол: корисні поради

Вузол може несподівано затягнутися де завгодно: на взутті, на поясі спортивних штанів, на капелюсі, на пакеті з продуктами. І у найбільш невідповідний момент, коли вам потрібно послабити його кінці, вузол зрадницьки не піддається на вмовляння.

Існує кілька способів, освоївши які, ви напевно впораєтеся з будь-якими затягнутими вузлами, запевняє 1News.

Як можна розплутати вузол: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Не поспішайте

 

Як розплутати вузол

Який би метод ви не обрали, перш за все розгляньте вузол і спробуйте зрозуміти, як саме він затягнувся, щоб не погіршити ситуацію ще більше, смикаючи мотузку не в той бік.

  • Лайфхак 2. Гострі предмети

 

Як розплутати вузол

Вам допоможуть штопор, голка, в’язальна спиця тощо. Вштовхніть/вкрутіть пристосування у вузол, розхитайте його, підчепіть петлю. Тільки будьте обережні, щоб не пошкодити і не порушити волокна.

  • Лайфхак 3. Заколки-невидимки

 

Як розплутати вузол

Гострими предметами можуть виступати невидимки, увіткнені у вузол. Вони допоможуть вам розтягнути вперті петлі вузла у боки і розв’язати їх.

  • Лайфхак 4. Викручування
Як розплутати вузол

Такий метод гарно працює із міцно зав’язаними поліетиленовими пакетами і вузлами на синтетичних мотузках. Візьміть кінець пакета або шнурка і максимально сильно закрутіть його. В результаті він перестане згинатися. Потім твердий кінець штовхайте в напрямку вузла. За рахунок власної жорсткості він виштовхне сам себе із тугої петлі вузла.

  • Лайфхак 5. Мило

 

Як розплутати вузол

 

Цей спосіб допомагає впоратися зі старими задубілими вузлами . Зробіть теплий мильний розчин і помістіть у нього мотузку з вузлом на деякий час, щоб вона гарненько просочилася водою. Потріть вузол пальцями – так волокна краще розтягнуться.

  • Лайфхак 6. Дитяча присипка

 

Як розплутати вузол

Інший засіб, що зменшить тертя мотузок, посилить ковзання і полегшить завдання з розплутування вузла – це тальк або дитяча присипка.

  • Лайфхак 7. Молоток

 

Як розплутати вузол

Такий спосіб підійде для розплутування товстої мотузки або потужного троса . Затягнутий вузол потрібно обстукати молотком з усіх боків. Така обробка розм’якшує мотузку, зміщує місця затягування, і вона поступово піддається.

Джерело: Сьогодні

Back to top button