При всьому своєму вишуканому смаку й аромату ранкова кава має істотний недолік. Збираючись на роботу, ми так часто поспішаємо, що доводиться пити гарячий напій, що бадьорить, буквально обпалюючись. Проте є способи, як швидко і просто остудити гарячу каву.
Якщо ви не фанат холодної кави, 1News розповідає лайфхаки способи, як досягти потрібної температури свіжозвареної кави, при цьому щоб вона не втратила свого смаку й аромату.
Як швидко остудити каву: лайфхаки
І тут є кілька варіантів. Можна закинути в чашку кави звичайний лід – але в цьому випадку напій ризикує послабити свій міцний і безцінний смак.
Можна заздалегідь заморозити не воду, а заварену каву, і тоді концентрація гарячого напою не втратиться.
А ще можна заварити каву трохи міцніше, ніж зазвичай, щоб при додаванні льоду ваш напій збалансувався за міцністю, яка вам підходить.
Додайте в напій кульку морозива. Не бійтеся експериментів, можливо, вам сподобається цей смак.
Влийте в каву крижане молоко, і вона тієї ж миті втратить кілька градусів від окропу до комфортної температури.
Якщо ж ви справжній кофеман і не визнаєте жодного іншого смаку, крім свіжозвареної кави, скористайтеся старим добрим перевіреним методом, як остудити напій. Кілька разів перелийте його з однієї чашки в іншу.
Але цього разу холод додається не всередину чашки, а зовні. Опустіть чашку кави на кілька хвилин в миску з холодною водою і перемішайте ложечкою. Напій охолоне набагато швидше.
Джерело: Сьогодні