Цікаве

Як шукати роботу за кордоном?

Преса, бюро з працевлаштування, агентства, а насамперед Інтернет. Саме в цих місцях ми шукаємо роботу в країні, і ці пошуки зазвичай ефективні. У випадку роботи за кордоном справа часто ускладнюється незнанням мови або страхом перед невідомими реаліями чужої країни та культури. Також звертаємо увагу на безпеку. Тож як шукати роботу за кордоном?

Пошук роботи за кордоном – на що звернути увагу?

Якщо ми вирішуємо працювати в іншій країні, зазвичай вирішальним фактором є заробітна плата. До цього додається бажання подорожувати та досліджувати нові регіони світу. Однак знайти роботу, приїхавши в іншу країну, не так просто. Попереду проходження процедур, документів, мовних питань, а заощадження зменшуються. Те ж саме стосується житла, тому що може виявитися, що нам буде непросто знайти квартиру, коли ми не маємо роботи. Тоді орендодавці побоюються неплатоспроможності. Тож добре мати місце, щоб почати з друзями чи родиною.

Найважливішим, однак, є ризик зіткнутися з нечесними роботодавцями, поганими умовами праці та дискримінацією через іноземне походження. Незнання того, як має виглядати трудовий договір у тій чи іншій країні, яка мінімальна заробітна плата, система оплати понаднормової роботи та які документи потрібні для легального працевлаштування, можуть бути використані нечесними роботодавцями. Тим більше, якщо працівник також погано знає мову. Які можна зробити висновки?

Дізнайтеся більше на: https://workafford.com.ua/robota-v-polshi/

Як правильно шукати роботу за кордоном?

Найкраще почати шукати роботу та житло у своїй країні. Гарантована робота означає, що вам не потрібно приходити зі своїми заощадженнями. Ми можемо бути впевнені, що роботодавець, якого знайшли перед від’їздом, буде чесним, тому що його перевірятимуть люди, які вже на нього працюють, чи посередник, який з ним співпрацює. Деякі роботодавці пропонують роботу з проживанням, але якщо ні, то також варто організувати це питання перед від’їздом. Для цього можна використовувати сайти соціальних мереж. Завдяки цьому ви можете зв’язатися з іноземцями, які вже пройшли цей шлях і можуть нас зорієнтувати, або з громадянами певної країни, які пропонують оренду квартир. Де шукати пропозиції роботи за кордоном?

Пропозиції роботи за кордоном – де шукати?

Якщо у вас немає друзів і родичів, які могли б допомогти вам знайти роботу в певній країні, найкраще скористатися допомогою агентств з працевлаштування у вашій країні. Вони співпрацюють з роботодавцями з різних країн, завдяки чому не тільки перевіряють потенційного роботодавця, а й супроводжують працівника в проходженні всіх процедур, пов’язаних з працевлаштуванням. Агентства допомагають у перекладі документів, пояснюють будь-які сумніви щодо підписаного договору, надають транспорт, проживання, а іноді й людину на місці, яка допоможе на початку. Ще один варіант – рекрутингові портали. Багато з них містять велику базу пропозицій роботи за кордоном.  Часто це теж пропозиції агентств, але якщо знайти щось цікаве в Інтернеті, направить нас до конкретного агентства і позбавить нас необхідності переходити від одного до іншого. В Інтернеті ми також знайдемо платформи, які допомагають працівникам шукати роботу, а роботодавцям – працівників без посередників чи установ і без необхідності знання мови.

Back to top button