Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150

Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150
Цікаве

Як робити чудові фото в подорожі: лайфхаки від фотографа


Warning: Undefined array key "host" in /home/todorwdw/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 150

Фотографія приносить задоволення, натхнення і дозволяє зберегти значущі моменти надовго. Однак в подорожах буває важко отримати бажаний кадр. 1News дає поради тим, хто хоче привезти з поїздок незабутні фото.

Ми поспілкувалися з київським репортажним і студійним фотографом Костянтином Совою , який також знімає і в подорожах. Костянтин заснував “Київську школу фотографії”, і часто їздить з учнями у виїзні фототури Україною та за кордон.

Фотограф Констянтин Сова

Як зробити гарне фото в подорожі

Щоб отримати гарну світлину, важливо використовувати ракурс при зйомці об’єкта. Не повторюйте стандартний ракурс, знятий вже понад 1000 разів. Наділяє сенсом сюжет своєї світлини: знімаючи відому пам’ятку, спробуйте “вбудувати” в неї людей, які проходять поруч. Тобто, трохи ускладніть знімок, наділіть його власним змістом.

Також важливо фотографувати в режимний час – коли сонце світить не прямо зверху, як опівдні, а присутнє цікаве бічне світло.

Лондон / Фото: Костянтин Сова

Якщо ви хочете привезти з поїздки фотографії, які можна надрукувати в більшому розмірі, вам варто знімати на фотоапарат, а не на мобільний телефон. Фотоапарат повинен бути компактним, не дуже важким, і з зум-об’єктивом, що дозволяє наближати об’єкти на фото.

Костянтин Сова каже, що зараз до моди увійшли бездзеркальні камери. Вони невеликі, але їх функціонал дозволяє виконати будь-яке завдання. Серед виробників лідирують камери Sony, за ними йде Fujifilm, Canon і Nikon. Будь-яка з цих камер допоможе вам зробити чудові світлини, але вони мають недолік – вони коштовні, а об’єктиви до них ще дорожче.

Якщо у вас немає фотоапарата, не турбуйтеся. Сучасні мобільні телефони дозволяють робити відмінні фотографії, і для соцмереж цього більше ніж достатньо.

Фотограф розповів, як красиво знімати в подорожах

Особливості портретної зйомки

Для зйомки красивого портрета важлива ідея. Потрібно продумати, на якому тлі знімати сюжет, і підібрати місце для зйомки. Важливо бачити і розуміти, як падає світло – тоді все буде правильно. Коли фотографуєте модель, варто трохи попрацювати з аксесуарами: щось зайве від моделі прибрати, щось потрібне надіти. Припустимо капелюха надіти, а годинника зняти.

Найбанальніший сюжет – це знімати себе навпроти пам’ятників та інших визначних пам’яток. Але і таку світлину можна зробити цікавою, смішною і інтригуючою. Для цього можна, наприклад, відійти подалі від пам’ятника і спробувати його обіграти. Можна стрибнути, лягти або вигадати власну оригінальну ідею. Однак, якщо стояти близько до пам’ятника, зробити цього не вийде. Костянтин вважає, що в будь-якому місці потрібно придумувати власні ідеї для фото, а не повторювати за іншими.

“Завжди, коли людина реалізує власну ідею, це радує і дивує спочатку її, а потім і глядачів. Повторення чужих думок не буде радувати ні автора, ні тих, хто подивиться ці світлини”, – впевнений фотограф.

Як гарно фотографувати на телефон

Важливі нюанси в підготовці до зйомки

Якщо плануєте знімати в подорожах на мобільний телефон – особливо готуватися до таких зйомок не потрібно. Хіба, варто подбати про заряд мобільного, можливо взяти повербанк, а також зайву картку пам’яті. Фотографам-любителям, охочим знімати на фотоапарат, варто готуватися заздалегідь. Потрібна зручна сумка з відділеннями для техніки, також бажано взяти запасний акумулятор до камери. Також варто взяти дві карти пам’яті, ємністю побільше.

Якщо мандрівник візьме з собою картрідер і невеликий ноутбук, то зможе в готелі спокійно відібрати кращі фото, обробити їх і відразу поділитися з друзями. Також можна проаналізувати отримані фото і зробити висновки, як варто знімати далі. Ретельна підготовка дуже важлива, адже якщо ви щось забудете, ваша фото-поїздка може бути зіпсованою.

Індія в моменті

Костянтин додає, що фотографія може наповнити ваше життя сенсом в цей непростий час пандемії коронавируса і невизначеною економічної ситуації в країні. Зробивши фотографії, можна брати участь в фотоконкурсах, або робити авторські фотовиставки і запрошувати на них друзів. Можна просто дарувати світлини власного авторства, помістивши їх в раму, і дивувати друзів і знайомих.

“Занурившись у фотографію, можна жити на повну”, – підсумував Костянтин Сова.

Джерело: Сьогодні

Back to top button