Цікаве

Як равлики допомагають поліпшити стан шкіри і розслабитися

Масаж равликами – новий тренд. А все через муцин, що міститься в їхньому слизі. Крім зволоження і розслаблення, процедура заспокійливо діє на обличчя і очищає його.

 

Та дехто любить равликів не на обличчі, а в тарілці, і готує, наприклад виноградних, не тільки в ресторанах, але і в домашніх умовах, розповідає 1News.

Протипоказань для масажу равликами немає. Найкраще для подібних б’юті-ритуалів придатні африканські равлики. Зазвичай їх поміщають на лоб і щоки для досягнення найкращого ефекту.

Чим корисний масаж равликами

Косметологи запевняють, що муцин запобігає мікрозапаленням, сприяє очищенню пор, живить шкіру. А ще в слизі равликів міститься колаген, який покращує властивості епідермісу і бореться зі зморшками.

Саме тому багато брендів для виготовлення косметики для догляду використовують екстракт слизу равликів. Найчастіше це креми, сироватки і тканинні маски.

Звичайні равлики із саду або городу для процедур краси не годяться. Придатні тільки африканські ахатини. Та й брати слід тільки домашніх равликів, тому що дикі можуть зашкодити.

Джерело: Сьогодні

Back to top button