Цікаве

Як прибрати неприємний запах із взуття: корисні поради

Прибрати неприємний запах із взуття – завдання непросте, але вирішуване. Існує кілька способів, як побороти цей небажаний недолік. Але не забувайте, якщо така проблема виникає не один раз і спостерігається давно, зверніться до лікаря, рекомендує 1News.

  • Лайфхак 1. Гарненько висушуйте і провітрюйте взуття

 

Як прибрати запах із взуття

 

Прийшли, роззулися і просто кинули взуття під вішалкою, а вранці знову наділи? Не дивно, що в ньому з’являється неприємний дух. Важливо не тільки регулярно мити ноги, але і добре просушувати взуття, розшнуровувати, витягувати устілки, вивішувати на повітря. Бактеріям, які поширюють запах, некомфортно в сухому середовищі.

  • Лайфхак 2. Спортивне взуття можна випрати
Як прибрати запах із взуття

Тканинне і спортивне взуття можна закинути в пральну машину. Як і звичайні речі після прання, взуття посвіжішає і отримає нормальний аромат порошку та кондиціонера. Сушіть випране взуття на свіжому повітрі.

  • Лайфхак 3. Заморозьте туфлі в холодильнику

 

Як прибрати запах із взуття

 

Замороження – це альтернатива сушінню, яку також не люблять бактерії. Покладіть пару в поліетиленовий пакет і поставте на ніч у морозильну камеру.

  • Лайфхак 4. Дайте відпочинок взуттю

 

Як прибрати запах із взуття

Часто туфлі або кросівки не встигають просохнути за короткий час. Обзаведіться про запас спортивною та щоденною парою. Так ви зможете частіше міняти взуття і краще його провітрювати.

  • Лайфхак 5. Вибирайте правильні шкарпетки

 

Як прибрати запах із взуття

Нейлон, поліестер та інша синтетика в складі шкарпеток або устілок зовсім не сприяє тому, щоб ноги дихали, і видалялася зайва волога із взуття. Краще вибирайте натуральну бавовна, льон або шерсть. І не забувайте частіше їх міняти.

  • Лайфхак 6. Виправте ситуацію природними ароматизаторами

 

Як прибрати запах із взуття

На чисті устілки можна крапнути ароматну олію (наприклад, м’яту або лаванду), а всередину взуття покласти кірки апельсина, лимона, мандарина, лавровий лист. Завдяки ефірним оліям, які є в цитрусових, цей засіб має яскравий і стійкий запах, здатний перебити інший – менш приємний. Вже наступного ранку ваше взуття буде пахнути приємніше.

  • Лайфхак 7. Зробіть адсорбуючу суміш
Як прибрати запах із взуття

 

Для боротьби із запахами чудово підходять такі речовини як харчова сода, сіль, крохмаль, деревне вугілля, а також пакетики з чаєм. Вони здатні вбирати запахи. Зробіть мішечки з такою сумішшю, капніть туди краплину ефірної олії і вкладайте на ніч всередину пари.

Джерело: Сьогодні

Back to top button