Цікаве

Як правильно варити рис: інструкція

Розсипчастий плов, домашні суші, які прекрасно тримають форму, і просто рис на гарнір – як важливо, щоб він вийшов саме таким, як треба нам.

Іноді буває так, що зварити справді ідеальний рис не допомагає навіть багаторічний досвід. Нижче зібрана інструкція до обов’язкового застосування. Вона стане в нагоді всім, у кого рис на столі присутній постійно і зрідка, гарантує 1News.

 

Як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим

 

Як варити рис

  1. Відміряйте рис: це дуже важливий крок при приготуванні рису. Відмірювання рису не тільки гарантує, що ви зварите достатньо крупи, а й також дозволить визначити, скільки води потрібно додати.
  2. Промийте рис: візьміть рис і змийте зайвий крохмаль під холодною водою. Промийте і повторіть ще двічі, доки вода не стане чистою. Це ще один важливий крок, коли ви готуєте рис, бо вимивання зайвого крохмалю допоможе уникнути появи грудочок під час приготування. Для досягнення найкращих результатів використовуйте дрібне металеве сито.
  3. Відміряйте воду: на кожну чашку рису додайте дві чашки води в каструлю. Так вам не треба буде доливати воду пізніше.
  4. Приправте рис (необов’язково): додавання щіпки солі забезпечить збалансований смак рису. Якщо хочете, ви також можете додати інші спеції, наприклад, пластівці перцю чилі для приємної гостроти або куркуму для додаткового смаку і кольору.
  5. Варіть на повільному вогні: поставте рис на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього, доки ви не помітите, що в центрі рис побілів і почав збільшуватися в об’ємі. Після цього накрийте каструлю кришкою і готуйте ще 10-15 хвилин. Коричневий рис вариться довше за звичайний.

Джерело: Еxpress.co.uk

Back to top button