Цікаве

Як правильно варити кукурудзу в домашніх умовах

Варена кукурудза з вершковим маслом та сіллю – одні з улюблених літніх ласощів. Але далеко не всі знають, як варити кукурудзу правильно.

Кукурудза молочної стиглості вариться дуже швидко

Час приготування качанів відрізняється в залежності від стиглості. Якщо для молодої кукурудзи буде достатньо кількох хвилин, то зрілі зерна стануть м’якими лише через 2-4 години, розповідає 1News.

Як варити молоду кукурудзу на плиті

Для цього рецепта підійде тільки дуже молода кукурудза, та, яка називається молочною. Ні в якому разі не переварюйте її. Від надмірно тривалого приготування вона може стати жорсткою.

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 4 качани кукурудзи
  • 3 л води
  • сіль
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Очистіть кукурудзу від листочків і рилець, а потім ретельно промийте в проточній воді.
  2. У глибокій каструлі закип’ятіть воду. Солити її не потрібно.
  3. Підготовлені качани опустіть в окріп і знову доведіть до кипіння на сильному вогні.
  4. Щойно качани кукурудзи спливуть на поверхню, зменшіть вогонь до середнього, накрийте каструлю кришкою і варіть кукурудзу впродовж 5-10 хвилин. Ближче до закінчення варіння зніміть зі страви спробу: виделкою відділіть одне зернятко і розкусіть. Якщо воно м’яке і соковите – кукурудза готова.
  5. Вийміть кукурудзу з води, збризніть розтопленим вершковим маслом, посипте сіллю і подавайте до столу.

На замітку: кукурудза сорту Бондюель вариться 15-20 хвилин.

Як варити кукурудзу в пароварці

Варена молода кукурудза в пароварці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 качани кукурудзи
  • вода
  • сіль
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Помийте і почистіть кукурудзу. Розріжте качани навпіл і викладіть їх в пароварку.
  2. Накрийте кришкою і варіть в пароварці до повної готовності, приблизно 30-40 хвилин.
  3. Подавайте разом з вершковим маслом і сіллю.

Як варити зрілу кукурудзу

Як варити стару кукурудзу

Час приготування:

  • 2-4 години

Складові:

  • качани кукурудзи
  • вода
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Закип’ятіть в каструлі воду і опустіть туди кукурудзу. Листя можна не знімати: при варінні вони додадуть кукурудзі аромат і соковитість. А ось від рилець краще позбутися.
  2. Варіть кукурудзу не менше 2 годин. Щоб прискорити процес приготування старої кукурудзи, можете заздалегідь замочити її у воді на 2-4 години. Зернятка станут м’якшими і зваряться швидше.
  3. Злийте воду, щільно закрийте каструлю кришкою і оберніть рушником. Зачекайте 10-15 хвилин. Це зробить кукурудзу ніжнішою на смак.
  4. Готову гарячу кукурудзу за необхідності звільніть від листя і подавайте до столу. Сіль і вершкове масло – на смак.

Джерело: Сьогодні

Back to top button