Цікаве

Як правильно слідкувати за гігієною зубів після імплантації*

Недорогая имплантация зубов в г. Челябинск с максимальной гарантией

Імплантація нині — безпечна та надійна процедура заміщення природного зуба. Проте штучну конструкцію необхідно не лише грамотно поставити: за нею потрібно правильно доглядати. У іншому разі навіть високоякісні матеріали з довічною гарантією виробника довго не прослужать.

Як правильно доглядати за зубами після згаданої процедури, розповіли лікарі стоматологічної клініки Porcelain. Дізнатися детальніше, що таке зубні імплантати та вартість їх встановлення можна на офіційному сайті медичного закладу.

Догляд за зубами відразу після встановлення імплантів

Після встановлення імпланта лікар підбирає відповідну терапію та дає рекомендації щодо догляду та підтримання гігієни за ротовою порожниною. Виконання настанов фахівця — запорука правильного приживлення конструкції.

Дуже важливо, щоб на поверхню імпланта не потрапили мікроби, тому ротову порожнину потрібно ретельно та своєчасно очищувати. Серед інших першорядних правил гігієни:

  1. У перші 4–5 днів після процедури місце встановлення імпланта не рекомендують чистити щіткою. Також не бажано використовувати зубну пасту та іригатор. Дезінфекцію проводять за допомогою ванночок та ополіскувань.

  2. У перший тиждень після процедури слід дотримуватися спеціальної дієти. Пацієнтові не можна вживати кислих, гарячих, надмірно солоних чи гострих страв. Також мінімум на 3–4 тижні варто відмовитися від куріння.

  3. Після імплантації зубів протягом тижня не варто відвідувати спортзал, басейн та вдаватися до будь-яких спа-процедур.

  4. Їсти можна лише після повного припинення дії анестезії. Так пацієнт зможе вчасно відчути будь-які зміни й не травмувати слизових оболонок та язика.

Аби приживлення конструкції відбулося правильно та у максимально стислі терміни, необхідно чітко дотримуватися рекомендацій лікаря. Після операції пацієнтові можуть призначати антибіотики, антисептичні ванночки та знеболювальні препарати.

ТОП-10 процедур по уходу за зубами | Biglion Lifestyle | Яндекс Дзен

Загальні правила гігієни

Принципи очищування виступаючих частин (абатментів) схожі на звичайні правила щоденної гігієни ротової порожнини. Тобто вам доведеться користуватися звичними зубною щіткою та пастою. Добре, якщо остання буде з оптимальним мінеральним складом й абразивністю. Серед допоміжних засобів гігієни — зубна нитка (флос), іригатор і професійний ополіскувач.

Для очищення самих коронок та контактних пунктів між імплантом і зубами знадобиться міжзубний йоржик. Для підтримання у чистоті важкодоступних місць використовують іригатор.

Утім, хоч би яким якісним був домашній догляд, раз на півроку варто відвідувати стоматолога та проводити спеціальне професійне очищення. Ця процедура унеможливить розвиток будь-яких негативних процесів. Перейшовши за посиланням porcelain-dent.com.ua, ви отримаєте детальнішу інформацію за темою.

Головне — дотримуйтеся рекомендацій фахівця. Тоді процес приживлення імпланта пройде майже непомітно та без ускладнень, а результат процедури тішитиме вас не один десяток років поспіль.

*на правах реклами

Back to top button