Цікаве

Як правильно просити підвищення зарплати: корисні поради

Кожен фахівець із часом стикається з проблемою, коли рівень зарплатні не відповідає кількості виконаної роботи. В цей момент перед ним постає мета – поговорити з керівником про додаткові виплати.

Проте не всі знають, що робити це потрібно розумно, завчасно підготувавшись до розмови, а не на емоціях. 1News підготував 10 найпопулярніших та найефективніших фраз на основі порад різних HR-спеціалістів.

Потрібно підготуватися до розмови з керівництвом

Почавши одразу зі своїх досягнень, працівник переконає роботодавця в своїй ефективності. Після невеликої доповіді про користь, яку він приніс компанії, керівнику буде легше прийняти рішення про надбавку.

Я знаю, як вивести фірму на новий рівень

Дослідивши роботу відділу та запропонувавши шляхи до вирішення актуальних проблем, легше довести свою компетентність та просити додаткові виплати.

У кабінеті начальника варто розповісти про свої досягнення

Моя заробітна плата нижча за ринкову

Якщо показати керівникові, що ви спостерігаєте за актуальною заробітною платою на ринку аналогічних послуг, буде легше пояснити, чому вам потрібно отримувати більше грошей. Роботодавці просто побояться, що вам запропонують кращий варіант працевлаштування.

Мені запропонували посаду в іншій компанії

Якщо у збільшенні зарплатні відмовляють, можна повідомити, що існують й інші варіанти роботи. Зазвичай керівництво не хоче витрачати свій час, підшукуючи нових співробітників.

Не потрібно розмовляти з роботодавцем на емоціях

 

Я готовий взяти на себе більше відповідальності

Начальство не любить просто так платити працівникам, проте завжди хоче, щоб одна людина брала на себе більше роботи. У такий спосіб вони економлять на персоналі, адже доплатити завжди дешевше, ніж повноцінно оплачувати працю окремої людини.

Back to top button