Цікаве

Як правильно обрати ставку на гру в ігрові автомати*

Однією з найголовніших задач в азартній грі є правильний вибір розміру ставки. В Ігрових автоматах це питання стає ще актуальнішим, адже розмір ставки впливає не лише на розмір виграшу, а й на тривалість ігрової сесії. Як відомо, в слотах діє правило, за яким гравець, що має змогу грати якнайдовше, збільшує шанси на виграш. Але замала ставка призводить до того, що навіть великий множник виграшу в підсумку дасть незначну суму призових. Тому для гравця важливо правильно розрахувати розмір ставки, щоб гра була довгою і приносила гарні виплати.

Важливість вибору оптимальної ставки в ігрових автоматах

Після того, як гравець обрав для себе цікавий гральний автомат, потрібно правильно визначитись із розміром ставки, котру він буде робити протягом гри. Розрахунок цей потрібен для того, щоб користувач міг грати достатньо довго, що отримати великий виграш. Підхід у цій справі має бути прагматичним, щоб не розраховувати на випадковість, та отримання виграшу з першого спіну. Розмір ставки має бути таким, щоб на відведений бюджет можна булло зробити мінімум 100 обертань слоту. При цьому отримані виграші мають бути відчутними, адже, через те, що буде встановлена маленька ставка, користувач може не отримати задоволення від виграшу.

Ставка для гри в ігрові автомати має бути сталою впродовж усієї ігрової сесії. Не потрібно відступати від неї в меншу, чи більшу сторону. Обравши один раз розмір ставки для ігрових автоматів, користувач має дотримуватись його попри все. Саме через це і є дуже важливою оцінка свого бюджету, та його правильний розподіл на всю сесію гри.

Обравши ставку правильно, у гравця не буде необхідності вносити в її розмір будь-які корективи. Це є одним із ключів до успішної ігрової сесії. В іншому випадку людина значно збільшує свої шанси на програш усіх грошей.

Саме тому обдумування та правильний вибір розміру ставки в слоті є не менш важливим, ніж процедура вибору казино, чи ігрового автомату.

Як формується розмір ставки в гральних автоматах

Ігрові автомати – дуже гнучкі в розрізі розміру ставки азартні ігри. Адже вартість одного спіну може залежати від декількох факторів, серед яких варто згадати наступні:

  1. Кількість активних ліній виплат. Цей параметр впливає на кількість ліній, по яким може випасти переможна комбінація символів. У багатьох ігрових автоматах цей параметр можна регулювати. Чим більше ліній активовано, тим більша вартість спіну буде встановлена. Але й вірогідність виграшу буде більшою.
  2. Базовий розмір ставки – це той параметр, котрий залежить від гравця і його бажання зірвати куш.
  3. Номінал ігрової валюти. В багатьох гральних апаратах використовуються так звані кредити, котрі дають додаткову змогу вплинути на вартість спіну.
  4. Рідким але важливим є параметр, котрий дозволяє гравцеві активувати підвищений шанс запуску бонусної гри. Найчастіше при активації подібного функціоналу вартість ставки зростає вдвічі. Але шанси запуску бонусного раунду не подвоюються, а лише трохи зростають.

Отже формула підрахунку розміру ставки виглядає наступним чином:

Базова ставка * кількість ліній * номінал валюти * підвищення шансу бонусного раунду = вартість обертання.

Наприклад, якщо користувач встановив базову ставку 10 гривень, 20 активних ліній (при базовому значенні 10), номінал валюти – 0.5, та активував бонусне покращення, то вартість обертання складе: 10*2*0.5*2 = 20 гривень.

Тобто кількість ліній впливає на розмір ставки у розмірі, кратному базовому значенню. Тобто, якщо за замовчанням у слота 10 ліній, а користувач активує 20 ліній, то ставка зросте вдвічі. А якщо 100 ліній – вдесятеро.

Ігрова валюта – це спеціальні поінти, в які переводяться реальні гроші гравця. І якщо користувач буде міняти номінал цих очок, то їх сума буде відповідно змінюватись.

Але ріст розміру ставки не є негативним фактором для гравця, окрім того, що якщо зростатиме вартість обертання, то загальна кількість спінів буде пропорційно зменшуватись. Насамперед, більша ставка означає більший розмір виграшів для гравця. Тож надзвичайно важливо підібрати такі параметри розрахунку ставки, щоб провести за грою якнайбільше часу, та уникнути так званих сліпих виграшів (коли маленька ставка стає причиною маленького виграшу навіть з величезними коефіцієнтами).

З усього сказаного можна зробити висновок, що ігрові автомати на гроші – серйозна гра, яка потребує зваженого підходу в багатьох випадках. Ставки для ігрових автоматів є одним з таких випадків, коли гравцеві слід дуже уважно вивчити ситуацію, та прийняти правильне рішення щодо розміру виграшу та тривалості гри, виходячи з виділеного бюджету.

Рекомендації щодо розміру ставок при грі в гральні автомати

Для успішної гри любителю азарту слід максимально уважно підходити до визначення оптимального розміру ставки в ігровому автоматі. Тут слід враховувати наступні моменти:

  1. Власний бюджет на гру. Потрібно розраховувати оптимальний розмір ставки для ігрового автомата таким чином, що грошей вистачило мінімум на 100 спінів.
  2. Стиль гри – якщо гравець використовую у грі усілякі відомі чи приватні стратегії, потрібно орієнтуватись на те, що може знадобитись зміна ставки, щоб слідувати за методологією крок за кроком.
  3. Прямий вплив на шанси виграшу мають показники RTP та волатильності. Тому ці параметри слід зважувати, щоб обрати ставку для ігрових автоматів максимально правильно.
  4. Шанси випадіння бонусної гри. У деяких слотах є функція збільшення цього шансу. Тобто цей момент також потрібно враховувати, коли приймається рішення про розмір ставки.

Грамотна стратегія гри, першим пунктом якої є підбір правильного розміру ставки, включає також баланс між тривалістю гри, та розмірами виграшів. Можна зробити ставку мінімальною, що дозволить грати в ігрові автомати практично безкінечно, але і розмір виграшів буде незначним. А можна навпаки, збільшити ставку таким чином, що виграші будуть гігантськими, але до них діло не дійде по причині маленького бюджету. Тож головною задачею досвідченого гравця є вибір розміру ставки, котрий дозволить досягти золотої середини між тривалістю гри та величиною виграшів.

*на правах реклами

Back to top button