Цікаве

Як правильно наносити маски для обличчя: відповідь експерта

Домашні маски для обличчя зі сметани, полуниці та інших харчових продуктів дають лише короткостроковий ефект. Які маски для обличчя дійсно працюють, як їх правильно наносити і змивати, чому не можна перетримувати маски на обличчі – розповіла косметолог Яна Коркодим, передає 1News.

Що краще – маски з продуктів чи вже готові?

Маски з “підручних засобів” – сметани, ягід, кефіру та інших продуктів освіжать обличчя, та не замінять професійних масок, склад яких ретельно підібраний. Важливий момент – у кожного продукту зі сфери харчування чи косметології є харчова і косметологічна фракція. Тож, харчова фракція менш концентрована, ніж косметологічна.

Оскільки її розщеплення в організмі орієнтоване на потрапляння в шлунок і вплив агресивного шлункового соку. Людська ж шкіра харчові фракції у чистому вигляді не сприймає: щоб отримати дійсно тривалий ефект, маски з продуктів доведеться використовувати щодня. Що нереально для сучасної жінки (та чоловіка), дуже затратно по часу.

Після домашніх масок шкіра дійсно стає більш свіжою, проте тільки завдяки “розбуханню” верхнього шару шкіри – епідермісу. Щойно лусочки епідермісу знову висохнуть, ефект від такої маски зійде нанівець. Тому для повноцінного очищення та живлення шкіри потрібні професійні маски, які важливо правильно наносити та видаляти.

Яку маску для обличчя вибрати?

Користуйтеся тільки придатними для вашого типу шкіри засобами, масками – також. І тут важлива консультація лікаря – далеко не всі інгредієнти, які входять до складу “готових” масок можуть вам підходити.

 

Маски бувають двох типів: очищають і живильні (зволожуючі)

 

Взагалі маски діляться на 2 типи: очищувальні та живильні (зволожувальні). Восени, як і в будь-який час року обличчя потрібно очищати, а також більше живити, ніж зволожувати (ми інтенсивно зволожували шкіру в спекотний літній період).

Як же досягти максимального ефекту від маски для обличчя?

Будь-яку маску для обличчя слід наносити на очищену шкіру. Спочатку слід умитися, протерти обличчя тоніком і лише потім наносити засіб.

 

Очищуючі маски наносять спочатку на ніс, потім – на лоб і підборіддя, потім – щоки

 

Очищувальні маски наносять за схемою: ніс – лоб – підборіддя, потім лише інші частини обличчя (шию не чіпаємо). Оскільки ніс, лоб та підборіддя потребують більш інтенсивного очищеннія ніж щоки чи зона навколо губ. Живильні/зволожувальні маски починають наносити з зони навколо очей (якщо це допускає інструкція, уважно її читайте щоразу).

Живильні маски наносять спочатку під очі (якщо передбачено інструкцією), потім – на щоки

 

Якщо рекомендацій наносити маску під очі немає, тоді починаємо наносити живильну маску на щоки, потім – на шию і завершуємо нанесенням на лоб, шию та ніс. Будь-яку маску тримаємо рівно стільки, скільки вказано в інструкції і потім правильно видаляємо.

Як же правильно змивати маску з обличчя?

Маски видаляють зі шкіри за принципом “зняти маску через руки”. І більшість робить це неправильно, просто підставляючи обличчя під воду. А потрібно спочатку намочити руки, потім обличчя, потім знову руки і легкими масажними рухами зняти маску, постійно змиваючи її залишки зі шкіри рук.

І так далі, поки обличчя не стане повністю чистим. Після цього не забудьте протерти обличчя тоніком і нанести свій крем для догляду. Зараз замість нічного крему з’явилися спеціальні нічні маски, які можна тримати на обличчі всю ніч. Але тільки якщо це зазначено в інструкції!

А чи можна тримати маску довго? Так, напевно, ефективніше?

Ні, невірно вважати, що чим довше ви потримайте маску на обличчі – тим кращий буде від неї ефект. Дотримуйтесь рекомендації і завжди уважно читайте інструкції. Якщо там написано, що маску треба тримати 3 хвилини – тримайте тільки 3 хвилини. Якщо 15 – то тримайте 15 хвилин.

Саме на такий період часу розрахована концентрація речовин, що входять до складу маски. Якщо перетримувати маски, то компоненти будуть витягати вологу з вашої шкіри і можна отримати зовсім зворотній ефект.

Джерело: Сьогодні

Back to top button