Цікаве

Як почистити пальто в домашніх умовах: корисні поради

Улюблене пальто забруднилося, а нести його до хімчистки немає бажання чи коштів? Спробуйте реанімувати одяг вдома за допомогою простих та дешевих засобів, рекомендує 1News.

Спочатку огляньте одяг, вивчіть етикетку та визначте, з якого матеріалу зроблено пальто. Якщо в ньому переважає синтетика, чистити таку річ буде легше, ніж натуральну.

Також уважно прочитайте поради від виробника про спосіб догляду, температуру, можливість прання та прасування. Правильний догляд подовжить життя одягу.

Як почистити пальто з натуральної тканини: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Прибрати ворс

 

Як почистити пальто / Фото: pinterest

 

Щоб очистити пальто від пилу, ворсу та іншого поверхневого бруду, скористайтесь грубою щіткою за напрямком ворсу. Також пальто можна пропилососити.

  • Лайфхак 2. Забрати пил

 

Як почистити пальто / Фото: pinterest

 

Більш серйозний пил легко очиститься за допомогою житнього хліба . Розстеліть пальто на плоскій поверхні та накришіть м’якуш чорного хліба. А потім перекочуйте крихти по тканині пальта, поки з них не утворяться кульки. Залишки хліба заберіть щіткою.

  • Лайфхак 3. Зішкрябати бруд

 

Як почистити пальто / Фото: pinterest

Часто для видалення нежирної плями від землі чи пилу, достатньо висушити пальто і акуратно зчистити бруд щіткою.

  • Лайфхак 4. Очистити плями

 

Як почистити пальто / Фото: pinterest

 

Плями на пальті можна прибрати без глобального прання. Розчиніть у теплій воді трохи мила або миючого засобу , обмокніть губку і змочіть забруднення на одязі. Залиште на п’ять-десять хвилин, а потім протріть вологою чистою губкою, щоб зняти залишки засобу.

  • Лайфхак 5. Видалити запах поту

 

Як почистити пальто / Фото: pinterest

 

Щоб позбутися поту, вам знадобляться ватяні диски, мило та аміак . Спочатку зволожте пляму тампоном, просоченим мильним розчином, а потім обробіть тампоном із аміаком. Наприкінці протріть річ вологою тканиною.

Джерело: Сьогодні

Back to top button