Цікаве

Як підібрати автобокс та валізи для автомандрівки?

План маршруту розроблений, готелі заброньовані, відмічені місця на трасах для зупинок та фотосесій. Автоподорож Європою, Україною або Туреччиною скоро почнеться. Залишилось визначитися з вантажем: куди покласти все необхідне для довгої пригоди. В цьому допоможе продукція Самсонайт, яка представлена в офіційному інтернет-магазині.

Складіть свою колекцію валіз та сумок

Досвідчені тревел-блогери рекомендують розподілити вантаж на кілька багажних місць:

  • компактна сумка для документів та парасольки — знадобиться на заправках та під час міських прогулянок;
  • сумка або валіза розміру М з предметами першої необхідності для нічлігу в готелях;
  • укомплектована сумка для пікніків та сумка-холодильник;
  • сумка для відпочинку на пляжі з купальниками та рушниками;
  • рюкзак до 25 л для походів у гори, рафтингу, маунтинбайку;
  • містка валіза до 80-120 л із запасним взуттям, теплим одягом, спортивним спорядженням тощо.

Придбати все необхідне на офіційному сайті Samsonite в Україні допоможе зручна система фільтрів. Тут легко вибрати моделі з пластику, поліестеру та нейлону за розміром, кольором, гендером та габаритами. Зручніше мати одну велику валізу на одного пасажира, ніж 2-3 маленькі.

При виборі моделей враховуйте обсяг багажника автомобіля, його розміри за глибиною, висотою та шириною. Зазначені в паспорті виробника дані краще перевірити ще раз самостійно: з піднятими задніми сидіннями та з опущеними.

Врахуйте габарити автобоксу

Тривала подорож з друзями та сім’єю передбачає великий обсяг вантажу. Збільшити місце для зберігання можна за допомогою багажника на даху, обсяг якого становить від 350 до 500 л.

Довжина автобоксу підбирається в залежності від моделі авто. У хетчбеках та універсалах конструкція не заважає користуватися задніми дверима. Потрібно переконатися, що частина, яка виступає спереду, не загороджує огляд.

Щоб не витрачати зайве паливо, вибирайте моделі з аеродинамічним перетином: довгі, вузькі та низькі. Багажник на даху не розрахований на надважкий вантаж. Стандартні вироби з АБС-пластику витримують вагу до 55 кг. Моделі з посиленим металевим профілем дна розраховані на 75 кг вантажу. Найбільш зручні автобокси, що відкриваються з двох сторін.

Виміряйте внутрішні габарити автобоксу, врахуйте вагу, заповніть багажник на даху речами, які не потрібні щодня. Щоб швидко знайти валізу кожного пасажира, оберіть різні кольори або прикріпіть яскраві багажні бірки.

Back to top button