Цікаве

Як підготувати дачу до холодів: корисні лайфхаки

Раптове похолодання у вересні змушує українців раніше збирати врожай та покидати свої дачі. Як і що потрібно робити на ділянці, щоб не обікрали і нічого не пропало, 1News розповідає лайфхаки.

Як готувати дачу до холодів: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Збереження меблів

 

Як готувати дачу до зими/ Фото: Сегодня

 

Перше правило дачника: перед зимівлею усе має бути чисто. Будинок прибирають, з двору заносять усі меблі . Бажано всі крісла, декоративні меблі прибрати на зиму або чимось накрити щоб не псувалися від негоди – під снігом і дощем.

  • Лайфхак 2. Прибирання ділянки

 

Як готувати дачу до зими/ Фото: pinterest

 

Листя та бадилля з ділянки згрібають і викидають , тому що на листі можуть залишатися хвороби і якісь шкідники. Автоматичний полив – продувають. Газон – стрижуть та підпушують, рухають, щоб до кореневої системи був доступ повітря, і вона не загнивала. А потім вносять добриво.

  • Лайфхак 3. Догляд за квітами

 

Як готувати дачу до зими/ Фото: pixabay

 

Останніми роками в українців з’явилася нова тенденція: висаджувати багаторічні рослини, осінні квіті, декоративні злакові, що не потребують спеціального догляду – це економить час і не шкодить рослинам. Наприклад, айстра осіння квітне до самої зими і перших снігів. Такі квіти можна не викопувати, не пересаджувати і не підрізати, вони так і простоять до весни.

  • Лайфхак 4. Що робити з плодовими деревами
Як готувати дачу до зими/ Фото: pinterest

 

Яблуні, груші, айву та інші дерева восени корисно підгодувати органічними добривами: перегноєм, компостом чи навіть біогумусом з черв’яками. Потрібно добриво розсипати під стовбуром, а потім перекопати, щоб воно було ближче до коріння. А після дощів потрібно обприскати дерева препаратами кальцію – це не шкідливо, зате після збору врожаю яблука довше пролежать у погребі.

  • Лайфхак 5. Як уберегти взимку виноград

 

Як готувати дачу до зими/ Фото: pinterest

 

Щоб виноград добре перезимував, його восени треба підживити калійними добривами та укрити . Навіть такі сорти, що витримують і люті морози. Коли не вистачає калію, то виноград не витримує низькі температури. Далі можна укривати землею, тирсою, добре перепрівшим перегноєм.

  • Лайфхак 6. Безпека дачі

 

Як готувати дачу до зими/ Фото: Сегодня

Звичайно, перед тим, як залишити свої дачі на зимівлю, варто подбати про безпеку будинку і ділянки. Оптимально – облаштувати датчиками руху та сигналізацією . Це найкращий спосіб уберегти від крадіїв і дачу, і рослини. Бо вони буває хвойні рослини ріжуть на новий рік – сосни, ялинки, ялівець стали популярними, тому бажано ставити на охорону будинок. Якщо це неможливо зробити, бувалі власники радять навідуватись на дачу хоча б двічі на місяць.

Джерело: Сьогодні

Back to top button