Цікаве

Як не згоріти на пляжі: корисні поради

Море, сонце, пляж, пісок, бриз і прекрасна золотиста засмага – ось за що ми любимо літню відпустку. Але часто довгоочікуваний відпочинок затьмарюється вже у перший вечір. Обгоріла шкіра – це неприємність, якої можна легко уникнути, якщо дотримуватися елементарних правил.

Натомість же ви отримуєте рівномірну бронзову засмагу, ефектні фото, приємні враження. Як не згоріти на пляжі під сонцем, 1News розповідає лайфхаки.

Як не згоріти на пляжі: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Очищення шкіри
Як не згоріти на пляжі
Як не згоріти на пляжі / Фото: Pexels

 

На очищену від відмерлих клітин шкіру засмага лягатиме набагато рівніше. А тому, плануючи відпочинок на морі, підготуйте шкіру до засмаги, сходіть у сауну, купіть скраб для тіла.

Ось тільки зробіть це завчасно, за 2-3 дні , тому що очищена шкіра стає дуже вразливою для сонця.

  • Лайфхак 2. Захист шкіри

 

Як не згоріти на пляжі

Вирушаючи на море, обов’язково запасіться арсеналом сонцезахисних кремів і лосьйонів, які допоможуть уберегти вашу шкіру від опіків. Крім захисної функції вони також зволожують і живлять шкіру, запобігаючи її старінню.

Ступінь захисних властивостей крему визначається його рівнем SPF . Чим світліша ваша шкіра, тим вище повинен бути цей показник.

Наносіть крем на найбільш вразливі місця – ніс, щоки, плечі, спину, коліна. Після кожного купання оновлюйте на шкірі засіб від сонця.

  • Лайфхак 3. Одяг

 

Як не згоріти на пляжі

Крім косметологічних засобів від сонця у вашому арсеналі обов’язково повинні бути парасолька, капелюх і одяг з довгим рукавом , який закриває вразливі частини тіла. Віддайте перевагу легким натуральним світлим тканинам. А вже пізніше, коли шкіра звикне, зможете перейти на більш відкриті парео.

  • Лайфхак 4. Час
Як не згоріти на пляжі

 

Перше перебування на сонці має скласти не більше 10-15 хвилин . А власникам світлої шкіри взагалі рекомендується ще менше часу перебувати під прямими сонячними променями. Потім слід йти у тінь. Майте на увазі, що розсіяні промені працюють навіть під парасолькою.

З кожним разом можна поступово збільшувати час перебування на пляжі. але засмагати більше трьох годин в день не рекомендується.

Безпечні години для засмагання: вранці – до 10:00-11:00, ввечері – після 16:00-17:00. Така засмага найбільш безпечна для шкіри й організму в цілому.

  • Лайфхак 5. Харчування

 

Як не згоріти на пляжі

 

Відпочиваючи на морі, крім вітаміну D насичуйте свій організм корисними продуктами. Перед походом на пляж їжте овочі та фрукти, що містять кератин і вітамін Е: яйця, червону рибу, моркву, капусту, насіння.

І не забувайте пити достатню кількість рідини: воду, соки, зелений чай. Рідина крім сонця, береже шкіру від сухості і старіння.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button