Цікаве

Як назвати дитину: які імена приносять успіх

Чим легше вимовляється ім’я, тим його володар позитивніше сприймається і має більший успіх. Про це розповів лікар, кандидат медичних наук Андрій Беловешкін. На його думку, першим найважливішим критерієм як імені, так і прізвища буде легкість його вимови, який працює у всіх культурах, розповідає 1News.

Краса імені в його простоті

Андрій Беловешкін розповів, що власники імен та прізвищ, які легше вимовляються мають більше шансів отримати кредит, вищу зарплату і навіть зробити кар’єру.

“Так, у США адвокати з більш простими іменами виявилися більш успішними. Цікаво, що інвестори також більше довіряють людям з прізвищами та іменами, що легше вимовляються, і готові давати їм на 10% грошей більше”, – розповів учений.

Цікаво також, що красиві імена студентів забезпечують їм вищі бали за письмові роботи і збільшують шанси бути прийнятими на роботу, зазначає вчений.

Які є гендерні особливості вибору імені

За словами вченого, є також гендерні особливості вибору імені.

“Встановлено, що типово чоловічі або жіночі імена роблять людей привабливішими, а імена, які можуть бути у обох статей – менш привабливими”, – пояснює Беловешкін.

Як правильно вибирати імена для дітей

Як вибрати ім’я для своєї дитини

Щоб дитина виросла успішним дорослим, батькам важливо серйозно підійти до вибору імені для свого чада. Якими критеріями керуватися:

  • чим коротше і легше вимовляється ім’я, тим краще (легкість вимови важливіша за довжину імені).
  • чим більш поширеним у світі є ім’я, тим краще (ви ж не знаєте, де саме житиме дитина).
  • бажано, щоб ім’я було типовим для середовища проживання дитини, нові тренди в іменах можуть призвести до небажаних ефектів.

Джерело: Сьогодні

Back to top button