Цікаве

Як на свята уникнути отруєння

Наближаються довгоочікувані новорічно-різдвяні свята, пише 1news з посиланням на sud.ua.

Українці зазвичай готують велику кількість різноманітних страв до святкового столу, тому ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь значно зростають, – повідомляє Держпродспоживслужба.

Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, яку можуть приховувати готові страви, приготовані з порушенням технології, з неякісної сировини або з порушенням режиму зберігання.

Спеціалісти Держпродспоживслужби  нагадують про дотримання кількох простих правил:

  • Вдома дотримуйтеся правил зберігання та сортування продуктів, закуплених до святкового столу. Зберігайте у холодильнику м’ясо та м’ясні страви, молочні продукти, морепродукти, салати, заправлені сметаною чи майонезом, солодкі страви та кондитерські вироби. Важливо: сирі і готові продукти, молочні та м’ясні, рибні та овочеві страви зберігайте і обробляйте окремо.
  • Подавайте страву на стіл відразу після приготування або швидко остудіть і зберігайте в холодильнику. Прибирайте салати в холодильник не пізніше, ніж через дві години знаходження страви в теплі. Якщо необхідно повторно розігріти страви, робіть це не частіше двох разів, інакше продукт втрачає свої смакові якості і стає джерелом розмноження бактерій.
  • Не зберігайте салати занадто довго навіть у холодильнику. Термін придатності майонезних салатів – не більше 24 годин, овочевих на олії – до 36 годин за умови дотримання температурних вимог зберігання. Заправляйте салати сметаною, соусом або майонезом безпосередньо перед подачею на стіл.
  • При купівлі продуктів варто уважно вивчати товар.

 

 

 

Back to top button