Цікаве

Як Hip Park змінює зовнішній вигляд дитячих майданчиків в Україні*

Ігрові майданчики, які ми бачимо майже у кожному дворі, складаються зі стандартного набору: гойдалки, гірки, турніки, пісочниці. Такий собі мінімум, якого вистачає для дитячих розваг. Добре ще, якщо все обладнання знаходиться у нормальному стані й не загрожує безпеці дітей. Батьки вже за це вдячні та не вимагають чогось більшого.

Та дитячі майданчики можуть бути зовсім іншими. Вони можуть враховувати дитячу психологію й фізіологію, допомагати вчитися в ігровому форматі, заохочувати до фізичних вправ, прищеплювати естетичний смак, сприяти соціалізації та формувати сильний характер. Й безпека на таких майданчиках — не привілей, а норма.

Саме такі продумані ігрові комплекси створює виробник дитячих майданчиків в Україні Hip Park. Спираючись на новітні дослідження та напрацювання кращих архітекторів світу, компанія облаштовує дивовижний простір для всебічного дитячого розвитку.

Вплив ігрових майданчиків Hip Park на розвиток дітей

Національна асоціація освіти дітей молодшого віку (NAEYC) визнала гру важливим компонентом педагогічної практики, а Верховна комісія ООН з прав людини оголосила, що гра є фундаментальним правом усіх дітей.

Головне правило, якого дотримується Hip Park при проєктуванні ігрового простору: дитячий майданчик повинен надихати дитину на спонтанну гру й сприяти максимальному розвитку фізичних, інтелектуальних, емоційних та соціальних навичок. Окрім того, компанія приділяє особливу увагу естетиці та безпеці.

Розвиток фізичних навичок

Діти, що регулярно грають від години й більше на свіжому повітрі, розвивають велику та дрібну моторики, включаючи координацію, вміння балансувати та спритність. Вони також зміцнюють м’язовий каркас й більш впевнені у своїх рухах.

Обладнання Hip Park з серії RITMO включає пружинні й традиційні гойдалки, балансири, каруселі, канатні доріжки, скакалки, усілякі атракціони та інші розважальні конструкції, здатні прищепити любов до активного способу життя в ігровому форматі.

Відвідування таких дитячих майданчиків дозволяє виключити ожиріння, бо в процесі звичайної гри спалюється величезна кількість калорій. Плюс до цього перебування на свіжому повітрі зміцнює імунітет, серцево-судинну, нервову, опорно-рухову та інші важливі системи організму. Поліпшується загальний стан здоров’я.

Інтелектуальний розвиток

Професор психіатрії Гарвардської медичної школи, доктор Джон Раті з’ясував, що фізична активність на ігровому майданчику готує мозок до навчання. У дитини підвищується увага, зменшується стрес та тривожність, з’являється мотивація освоїти щось нове. Фізичні рухи дозволяють мозку отримати більше поживних речовин та сприяють зростанню нових клітин, внаслідок чого поліпшується здатність вчитися й запам’ятовувати нову інформацію.

З іншого боку, на ігрових майданчиках діти розвивають уяву, досліджують навколишній світ, причинно-наслідкові зв’язки та свої можливості. Вони вчаться організовувати процес гри, придумують правила, приймають власні рішення, отримують досвід та мають можливість його усвідомити.

Також в процесі гри вигострюються комунікативні навички. Дитина намагається більш точно виражати свої думки, взнає нові слова та покращує вимову.

З урахуванням цих чинників Hip Park проєктує усі дитячі комплекси. Наприклад, обладнання з серії GEO відрізняється нестандартним дизайном та розраховане на командні види ігор.

Емоційний розвиток

Зміцнення психічного здоров’я — одна з найважливіших переваг спонтанних ігор на дитячих майданчиках. Дитина, яка змалку вчиться самостійно приймати рішення та справлятися з труднощами, виростає більш впевненою у собі, незалежною та емоційно зрілою особистістю.

Ще один аспект пов’язаний з розвитком усіх органів почуттів. Діти, які проводять вільний час з гаджетами, в основному використовують зір та слух. Завдяки співпраці з дитячими психологами фахівці Hip Park знайшли спосіб відвернути дітей від гаджетів й залучити до світу активних ігор, де вони можуть отримати різноманітні сенсорні переживання.

Наприклад, на майданчиках серії TIGA є статичне й динамічне обладнання, комплекси для поодиноких та групових ігор, для активних й більш спокійних розваг. Незалежно від настрою кожна дитина знайде тут собі справу до душі.

Соціалізація

На дитячому майданчику легко заводити друзів, налагоджувати зв’язки, вирішувати конфлікти та вчитися шукати компроміси. У майбутньому ці діти не будуть боятися конкуренції, зможуть відкрито висловлювати свої думки й почуття, відстоювати інтереси та досягати поставлених цілей.

Вчені з Каліфорнійського університету з’ясували, що діти, які грають у природному середовищі, краще розуміють себе й зчитують чужі емоції, тому вони рідше знущаються з інших, на відміну від дітей, які часто проводять час у закритих приміщеннях.

Місія Hip Park: зробити міста більш комфортними й надихнути людей на активність, спілкування, співпрацю та подолання своїх обмежень. Причому з самого дитинства. Тому на майданчиках компанії так багато атракціонів, розрахованих на групові ігри.

Окрім того, згідно з дослідженням Університету Британської Колумбії, діти, які часто грали на відкритому повітрі, схильні любити й захищати навколишнє середовище у зрілому віці.

Один з принципів, якого дотримується Hip Park при будівництві усіх своїх майданчиків, — використання екологічно чистих матеріалів. По-перше, вони безпечні для здоров’я, по-друге, прищеплюють дітям естетичний смак, й по-третє, дитина взаємодіє з природними елементами, що також корисно для її розвитку.

Майданчики Hip Park — простір для всебічного розвитку

Дитячі майданчики — це не просто місце, де дитина грається, щоб дати хвилину спокою своїм батькам. Це простір для повноцінного розвитку й становлення здорової та активної особистості, а також середовище для виховання якостей, які стануть у пригоді вже у зрілому віці. Hip Park піклується, щоб так воно і було.

*на правах реклами

Back to top button