Як готувати і їсти буряк сирим: дуже смачний спосіб приготування
Шанувальники ЗОЖ та здорового харчування вважають буряк одним із головних антиейдж продуктів. Не тільки тому, що він сповнений вітамінів і мінералів, але ще й тому, що містить донори метильних груп.
Найкорисніший буряк – сирий, але жувати його у сирому вигляді не дуже приємно. А буряк приготований у такий спосіб готують в арабських країнах та Азії і аромат буряку не відчуватимется зовсім.
Складові:
- буряк – 500 гр.
- часник – 2 зубочки
- олія рослинна – 30 мл
- оцет – 1 ст.л
- цукор – 1 ч.л
- сіль – 1 ч.л
- спеції(коріандр, чорний перець)
Буряк потрібно нашаткувати не тертушці для корейської моркви, посолити і додати 1 ст. л яблучного чи будь-якого натурального оцту. На етапі нарізки та заправки додаємо спеції та овочі до смаку: мелений коріандр, часник та каєнський перець. Ще можна: мелений перець, інші спеції, свіжу паприку, зелень тощо. У такому вигляді страву, обов’язково, залишають на ніч. Страва повинна настоятися і промаринуватися, щоб не відчувався аромат буряка.
В арабських країнах навпаки, замаринований буряк прикривають і ставлять на цілий день томитися на сонці.