Цікаве

Як економлять у різних країнах світу: оригінальні способи

Багатьом людям здається, що економити звикли тільки в країнах пострадянського простору. Однак в інших державах є свої оригінальні способи економії, які здивують навіть українців.

Наприклад, в Індії не користуються туалетним папером, а в Австралії в половини населення немає праски. 1News розповідає про найбільш дивні методи економії в різних куточках світу.

Індія

В Індії економлять туалетний папір

Індуси ніколи не вітаються і не їдять лівою рукою, оскільки вважають її брудною. Замість туалетного паперу люди використовують ківшик з водою і ліву руку. У готелях і супермаркетах є папір, однак деякі громадяни азійських країн ним не користуються.

Великобританія

Британці економлять воду

Раціональні люди у Великобританії не купують посудомийні машини, щоб зекономити. Окрім цього, вони не миють посуд під краном, а заливають його в мисці з мильним розчином, оскільки так витрачається менше води.

Австралія

Австралійці не установлюють кондиціонери

Влітку в Австралії дуже спекотно, тому мешканці тропіків намагаються своїми силами охолоджувати помешкання. Щоб не витрачати кошти на кондиціонер, винахідливі австралійці клеять тоновану плівку на вікна.

Австралійці не користуються праскою

Крім цього, частина жителів Австралії не користуються праскою і навіть не купують її. Вони сушать одяг на вішалках у ванній, а коли хтось приймає душ – пара розгладжує речі. У такий спосіб австралійці економлять свій час, витрати на праску й електрику. Відзначимо, що за статистикою це 41% населення.

Японія

Японці по черзі приймають ванну

Електроенергія у Південній Кореї коштує дорого, тому в багатьох квартирах немає централізованого опалення. Коли вдома холодно, корейці ставлять спальні намети й утеплюють простір для сну термоковдрою та обігрівачами.

Німеччина

Німці набирають дощову воду

Німці поливають город дощовою водою, яку збирають спеціальні іригаційні системи. Крім того, зібрану воду використовують для прання, змивання туалету і миття посуду.

Ірландія

В Європі користуються іграшками-грілками

У багатьох країнах Європи люди заощаджують на опаленні й вночі під ковдрою гріються грілками. Але в Ірландії такі суворі зими, що там навіть продаються дитячі іграшки з ємністю, щоб заливати туди окріп.

Джерело: Обозреватель

Back to top button