Цікаве

Як доглядати за шиєю і вухами в домашніх умовах: корисні поради

Очищаючи обличчя вранці і ввечері і накладаючи крем, не забувайте про шию і особливо – про мочки вух. Так-так, наші вуха теж потребують догляду. Навіщо доглядати за вухами, як це правильно робити і які основні помилки в догляді за обличчям і шиєю – розповіла косметолог Яна Коркодим, передає 1News.

Навіщо доглядати за мочками вух, вони теж старіють?

Так, наші вуха не “живуть” окремо від всього організму і теж піддаються віковим змінам. Мочки вух старіють і потребують точно такого ж догляду, як і обличчя. Тобто вуха потрібно не тільки мити і чистити ватними паличками, а також протирати мочки тоніком, періодично робити легкий пілінг скрабом, робити маски і наносити крем.

За мочками вух теж треба доглядати, а сережки – частіше обробляти антисептиком

 

Зверніть увагу, на те, як виглядає шкіра, яку ми постійно очищаємо, “удобрює” кремом, масажуємо – набагато свіжіше, ніж ті ділянки, яким не дістається такий догляд. А деякі жінки з подивом дізнаються, що вухам теж потрібно приділяти увагу. Якщо не доглядати за мочками вух, але в водночас ретельно стежити за шкірою обличчя, то вуха видадуть ваш вік.

Особливо важливо приділяти увагу мочкам вух тим жінкам, які люблять і постійно носять масивні, важкі сережки. Крім того, що такі сережки розтягують мочки, сприяючи їх більшій в’ялості, старінню, довгі сережки – ще й “рай” для бактерій.

Краще знімати довгі, важкі сережки на ніч. І як мінімум раз на 3 дня їх потрібно повністю “купати” в хлоргексидині або іншому антисептичному розчині. Також потрібно обробляти антисептиком самі дірочки у вухах. Якщо ж мочки занадто обвисли, то краще відмовитися від важких сережок взагалі.

При вираженому опущенні лінії обличчя, так званих “бульдожих щоках” такі сережки ще більше підкреслять і додадуть віку. Особливо якщо нижня частина обличчя важка, є друге підборіддя. Краще робити вибір на користь “цвяшків”, кілець або інших менш потужних сережок. Крім вух важливо не забувати про шкіру шиї і навколо очей – тут вона найбільш ніжна і може “з головою” видати ваш вік.

А які помилки в догляді за шиєю та обличчям?

Як на шию, так і на обличчя жінки часто наносять крем неправильно. Часто без нанесення крему залишаються важливі ділянки, де шкіра тонка, рухлива і швидко з’являються зморшки. На ділянки скул, ближче до шиї, теж важливо наносити крем – аж до самих вух. Взагалі доглядовий крем наноситься максимально близько до вух і лінії росту волосся.

Крем на шию наносять до лінії намиста, спереду і з боків

Лайфхак – використовувати для шиї той же крем, що і під очі. Крем на шию слід наносити пощипуючими рухами до “лінії намиста”, тобто до видимих напівкруглих зморшок на шиї. І на бічні сторони шиї – теж.

Ще жінки іноді дуже старанно наносять крем під очі. Тому ось вам ще один лайфхак – наносите на ці ніжні ділянки будь-який уходовой засіб середніми, а ще краще – безіменними пальцями. Тому що вони менш контрольовані нами ніж вказівні, відповідно, ми легше будемо торкатися до шкіри.

Наносите крем під очі безіменними пальцями, так ви менше травмуєте шкіру

Спочатку наносять крем під нижню повіки, потім на область скула-скроня, потім брови: тут використовуємо техніку “просто витерли”, тобто провели по бровах пальцями і все. Верхню повіку обтяжувати не потрібно, тобто сюди крем не неносимо і не масажуємо.

Джерело: Сьогодні

Back to top button