Цікаве

Визначено найбрудніше місто на планеті

Великий мінус великих промислових центрів полягає в тому, що жити в такому місті – це справжній ризик для життя і здоров’я. У всьому світі спостерігається погіршення екологічної ситуації, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Вчені говорять про те, що вихлопні гази і результати виробництва можуть стати причиною розвитку різних форм онкології та інших серйозних недуг.

Яке ж місто на планеті є найбруднішим? Як виявилося, цей антирейтинг в даному напрямку очолює столиця африканської Гани, Аккра. Важливу роль в погіршенні екологічної ситуації відіграє промисловість.

Але це не єдина причина. Справа в тому, що саме поряд з цим містом організоване звалище, призначене для техніки і приладів. Зрозуміло, що це негативно відбивається на екології, роблячи життя в столиці небезпечним.

Раніше лідерські позиції займав китайський Ліньфень. Це один з найважливіших центрів промисловості, де зосереджено виробництво. Багато інших міст Піднебесної також перебувають у непростій екологічній ситуації. У Ліньфені займаються видобутком вугілля і важлива роль відводиться харчової промисловості.

 

 

 

 

 

Back to top button