Виноградний десерт
Содержание
Продукти для блюда
- виноград 500 гр.
- желатин 20 гр.
- цукор 80 гр.
- вода 50-70 мл.
- ванільний цукор
Як готувати?
Желатин залити водою та приготувати його до роботи з інструкції на упаковці.
Виноград помити, очистити від гілочок, скласти в каструлю, розім’яти.
Відправити на плиту та після закипання варити 2-3 хвилини на помірному вогні.
Витерти виноград через сито.
Повинно вийти 250-270 г протертої маси.
В отриману масу додати ванільний цукор, цукор та підготовлений желатин.
Добре нагріти, помішуючи.
Допускати кипіння не потрібно.
Дати охолонути, потім збивати міксером на середніх обертах.
Далі, оберти збільшити до максимуму і збивати хвилин 15-20, до того як маса збільшиться, стане світлою і пишною. Час збивання залежить від потужності міксера.
Форму (у мене 20х20 см) застелити плівкою та викласти збите пюре, розрівняти.
Забрати в холодильник до застигання.
Потім викласти з форми, прибрати плівку і розрізати на шматочки бажаної величини.
Це зручно робити трохи теплим сухим ножем.
Докладніше дивіться у відео.
Смачного!
Відеоурок