Цікаве

Вихідні на Травневі свята 2021: скільки відпочиватимуть українці

Традиційно початок травня супроводжується довгоочікуваними вихідними днями. І незважаючи на локдаун і жорсткі карантинні заходи, свята хочеться зустріти радісно, на позитивній ноті і незабутньо провести час з рідними та коханими людьми. А 2021 року офіційних свят у травні стане ще більше завдяки Великодню. 1News розповідає, які нас чекають вихідні на травневі свята-2021.

Вихідні дні на травневі свята-2021 в Україні

День праці 1 травня 2021 року вдало випадає на суботу – це вихідний день. А оскільки це державне свято, то він захопить ще й понеділок, 3 травня .

Слідом за ним йде ще один законний вихідний – православний Великдень-2021. Цьогоріч свято Воскресіння Христового пізнє і випадає не на квітень, як завжди, а на травень. Великдень відзначатиметься у неділю, 2 травня . Він теж збігається з вихідним днем, а значить, переноситься на найближчий робочий день, тобто вівторок, 4 травня .

Отже, на травневі свята українці отримують подовжені вихідні – цілих чотири дні поспіль: з суботи, 1 травня, по вівторок, 4-те число.

Крім того, передсвяткова п’ятниця 30 квітня , буде скороченою на 1 годину. За рахунок цього час на підготовку до Першотравня трохи збільшиться – приємний бонус.

І це ще не все. Наступні вихідні теж будуть пролонгованими. День Перемоги 9 травня – це неділя. Значить, теж переходить на наступний за ним понеділок. За рахунок цього у нас буде три вихідних поспіль – з суботи, 8 травня, до понеділка, 10-го числа .

Всього ж у травні-2021 буде 13 святкових і вихідних днів, коли українці відпочивають на законних підставах.

Джерело: Сьогодні

Back to top button