Цікаве

Всю зиму тільки його і їм. Найсмачніших салат з баклажанів, який підходить під всі страви

Баклажани по-корейськи Веселка на зиму

Рецепт дуже смачного овочевого салату по-корейськи, який можна готувати невеликими порціями на вечерю, або заготовляти в банки на зиму. Особисто я на зиму кручу не менше 50 банок і тих не хватає, бо справді дуже смачно.

Завдяки великій кількості різнокольорових овочів, салат виходить яскравим і насиченим, отримав назву Веселка. Усі овочі нарізаються смужками. Салат виходить дуже ситним та має пікантний смак.

Інгредієнти:

  • Баклажан 1-1.5 кг
  • Морква 250 г
  • Болгарський перець 300 г
  • Цибуля ріпчаста 250 г
  • Часник 5 зубчик
  • Гострий перець 1 шт
  • Кріп 30-40 г
  • Пучок кінзи свіжої (можна петрушки) – за смаком
  • Сіль 0,5 ч.л
  • Цукор 2 ст.л
  • Оцет 2.5 ст.л
  • Приправа для корейської моркви 25 г
  • Коріандр 1 ч.л
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л

Приготування:

Баклажани наріжте довгими брусочками завтовшки 1-1,5 см. Помістіть нарізку в глибоку ємність, присипте сіллю, перемішайте, дайте постояти 60 хвилин, щоб овоч пустив сік.

Тим часом приготуйте інші овочі. Моркву натріть на спеціальній тертці з насадкою морква корейською. Смужки моркви закиньте в сковороду з розігрітою олією, пасеруйте кілька хвилин. Морква не повинна засмажитись, а лише стати м’якшою та еластичнішою.

Болгарський перець трьох кольорів очистіть від насіння та прожилок. Наріжте довгою соломкою.

Через якийсь час баклажани повністю відіжміть від соку, помістіть на масляну поверхню сковороди, смажте до готовності, періодично перемішуючи. Для рівномірного прожарювання баклажани краще смажити невеликими порціями.

Всі підготовлені овочі завантажте в одну ємність, додайте цибулю, нарізану тонким пір’ям. Зубчики часнику дрібно нарубати ножем, гострий перець наріжте кільцями. Часник і перець закиньте до овочів.


Свіжу зелень трохи наріжте, помістіть в ємність, всипте сіль, цукор та інші спеції, влийте оцет.

Суміш ретельно перемішайте, з’єднуючи всі овочі між собою. Залишіть на 30 хвилин, щоб овочі пустили сік і промаринувалися.

Банки для зберігання та кришки заздалегідь простерилізуйте зручним для вас способом. Салат щільно утрамбуйте в банки, прижимаючи ложкою. Обов’язково залиште трохи салату для дегустації.

Банки з вмістом прикрийте кришками, поставте в каструлю, залийте водою по плечі, встановіть на вогонь. Дно банок заздалегідь застелите щільною тканиною. Після кипіння пастеризуйте банки об’ємом 500 мл 20 хвилин.

Заготовки відразу ж після пастеризації затягніть гвинтовими або жерстяними кришками, використовуючи ключ.

Back to top button