Цікаве

Все про безпечні фінансові операції в інтернеті

Останні роки в усьому світі зберігається стійка тенденція переходу до безготівкового розрахунку, тоді я готівка потроху залишається в минулому. Разом з тим все менш популярним стає і користування банківськими картками – сьогодні все більше транзакцій відбувається через інтернет, а особливо після широкого розповсюдження криптовалют.

Особливості розрахунку у криптовалюті

Будь-які фінансові операції в інтернеті перш за все вимагають безпеки та захищеності. У сучасному світі технологій вибір інструментів величезний, сьогодні мова йде не лише про традиційні мобільні додатки ваших банків, а й про альтернативні віртуальні гаманці, де можна зберігати кошти. Сплачуючи покупки в інтернеті, розраховуючись у магазинах або просто перераховуючи кошти, необхідно обирати виключно перевірені інструменти та способи. Це ж стосується і зворотних операцій, коли кошти необхідно отримати, наприклад, у вигляді виграшу в азартні ігри – сучасні казино гарантують безліч способів, а у випадку з Ельслотс виведення грошей може зайняти від кількох годин.

Це ж стосується і розрахунків у криптовалюті, які набувають все більшої популярності. Такий метод вважається достатньо захищеним, але найголовніше – дозволяє зберігати анонімність та гарантує високу швидкість проведення операції, за що і цінується найбільше. Інша сторона медалі – конвертація. Сума може змінитися незначною мірою, якщо з’являється необхідність перерахунку.

Безпека виконання таких операцій підпорядкована криптобіржам, де часто відбуваються розрахунки, проте і з користувача відповідальність не знімається:

  • Необхідно час від часу змінювати пароль;
  • Піклуватися про двоетапну аутентифікацію;
  • Обирати перевірені майданчики з хорошою репутацією;
  • Не надавати третім особам персональні дані свого акаунту чи електронного гаманця.

Хоча такий спосіб не набув всебічного розповсюдження, в Україні криптовалюти все сприймаються, як перспективний фінансовий інструмент майбутнього, тож надалі слід очікувати чіткої регуляції та зміцнення безпеки транзакцій.

Надійні ресурси – запорука безпеки

Головною небезпекою під час фінансових операцій в інтернет є вибір сумнівних способів оплати та ненадійних ресурсів. Вказання на подібних сайтах своїх реквізитів може виявитись небезпечним – фішингові сайти запросто фіксують такі дані, які згодом потрапляють до рук шахраїв.

Також слід подбати про захищеність доступу до платіжних послуг. Наприклад, сьогодні оплата за допомогою смартфону вважається чи не найбезпечнішою фінансовою операцією, але в тому числі й тому, що користуватися нею може виключно власник мобільного телефону – деякі моделі автоматично вимагають встановити унікальний пароль після привʼязання до гаджета банківської картки.

Для особливо застережливих існує порада мати окрему банківську картку для фінансових операцій. Зазвичай на ній не тримається велика сума грошей, а лише необхідна – власник дозволяє собі вносити її реквізити скрізь, де цього вимагають умови операції. При цьому не радять користуватися відкритими мережами Wi-Fi, краще довіритися каналам операторів вашого мобільного зв’язку.

Back to top button