Цікаве

Все більше жителів Європи страждають від депресії

Дослідження показало, що зараз від депресії страждає цілих 6% жителів Європи, тобто десятки мільйонів чоловік. Поширеність цього психічного розладу у жінок вище, ніж у чоловіків, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Проведене в 27 європейських країнах дослідження показало, що 6,4% населення континенту страждає від депресії. Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я вважала, що депресія одномоментно є у 4,2% європейців. Результати нинішнього дослідження, проведеного вченими з Королівського коледжу Лондона разом з колегами з Франції та Іспанії, опубліковані в журналі The Lancet.

Поширеність депресії розраховувалася на основі шкали з 8 пунктів, за якою об’єктивно оцінюється наявність і інтенсивність депресивних симптомів. Ця шкала активно використовується фахівцями для діагностики депресії. На її основі було встановлено, що більше 6% європейців з високим ступенем ймовірності мали депресивний розлад. У жінок рівень поширення становив 7,7%, а у чоловіків – 4,9%. Така гендерна диспропорція спостерігалася у всіх країнах крім Фінляндії та Хорватії.

Цікаво, що рівень захворюваності депресією істотно розрізнявся між країнами. Так, в чотири рази частіше депресією страждали жителі економічно більш розвинених країн. А значить, рівень матеріального добробуту зовсім не є фактором, який знижує ймовірність розвитку депресії.

 

 

 

 

 

Back to top button