Цікаве

Восени 2021 року експрес-потяг за місяць перетне майже усю Європу

Весь маршрут являє собою об’єднані зусилля різних залізничних операторів на континенті, не всі з яких входять в ЄС, але об’єднаних в єдину мережу, де все ще використовуються три різних типи ширини колії

2021 рік оголошено Європейським роком залізниць, і одним із способів його святкування є потяг Connecting Europe Express, який перетне майже весь континент в рамках кампанії по просуванню залізничних подорожей.

Цей спеціальний поїзд, який буде подорожувати по 26 країнам протягом 36 днів по залізницях з зупинками в більш ніж 70 містах усередині і за межами ЄС, – інформує 1NEWS.

На кожній із запланованих зупинок будуть організовані заходи, присвячені важливості залізничного сполучення, його екологічності, безпеки і економічності.

Поки подробиці про програму для кожного міста не розголошуються, але в цілому зрозуміло, яким буде ця 20 000-кілометрова подорож.

Відправною точкою стане Лісабон 2 вересня, а через два дні, 4 вересня, поїзд прибуде в Мадрид. Звідти він рушить до Франції, і пройшовши по півдню Франції, експрес відвідає італійські міста Мілан, Геную, Рим і Верону.

Подорож продовжиться через Альпи в Австрії (через Інсбрук, Зальцбург і Відень, серед інших міст), Словаччину, Угорщину, Хорватію, Сербію, Північну Македонію і Грецію.

Досягнувши Афін 15 вересня, Connecting Europe Express поверне назад в Карпати, для подорожі по Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини, а потім і через Польщу.

У польському місті Тракішкі експрес пройде по південній околиці Балтійського моря з запланованими зупинками в Литві, Латвії та Естонії.

Після повернення в це місто поїзд поверне на південь і попрямує до Словенії, Чехії, Австрії, Німеччини, Швейцарії, а після зупинки в Берліні зробить ще один поворот, щоб дістатися до Копенгагена, прямуючи в Стокгольм.

Повернення в Гамбург знаменує момент, коли експрес відвідає Нідерланди, Бельгію і Люксембург, закінчивши свою подорож прибуттям в Париж 7 жовтня 2021 року.

Весь маршрут являє собою об’єднані зусилля різних залізничних операторів на континенті, не всі з яких входять в ЄС, але об’єднаних в єдину мережу, де все ще використовуються три різних типи ширини колії.

За словами європейського комісара з транспорту Адіни Валеан, Connecting Europe Express є «символом з’єднання», і ця ініціатива є нагадуванням про заходи, які належить зробити, щоб зробити залізницю «кращим видом транспорту для європейців».

Джерело: DIP

Back to top button