Цікаве

ВООЗ визнала комп’ютерну ігроманію хворобою

Відтепер нова офіційно визнана хвороба називається gaming disorder (ігровий розлад), повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Пристрасть до відеоігор відтепер офіційно вважається хворобою, це випливає з оновленої в одинадцяте міжнародної класифікації хвороб, опублікованої на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я.

З документа випливає, що надмірне захоплення комп’ютерними іграми належить до психічних розладів. Для постановки відповідного діагнозу протягом року необхідно спостерігати у людини ознаки «ігрового розладу», які негативно впливають на її соціальне, професійне та сімейне життя.

Відтепер нова офіційно визнана хвороба називається gaming disorder (ігровий розлад). Захворювання характеризується порушенням контролю за грою та часом у ній, а також перемиканням свого часу та уваги на ігри за наявності інших завдань або повсякденних занять.

Тим часом діагноз повинен ставити професійний медик, який пройшов навчання. Особисті думки родичів або друзів не можуть замінити висновки спеціалістів.

 

 

 

 

Back to top button