Цікаве

Волоські горіхи: в чому користь та чому їх варто додати до свого раціону

Зміцнити роботу серця і почистити судини можна навіть без допомоги лікарів. Для цього необхідно просто ввести в свій раціон волоський горіх, кажуть вчені. Якими корисними властивостями володіють ці горіхи і скільки їх можна їсти, розповідає дієтолог Олександр Кущ, передає 1News.

Волоський горіх – це справжній скарб вітамінів. Його вважають найкориснішим з усіх горіхів, що ростуть в Україні. За словами дієтолога Олександра Куща, одне з найбільш принципових переваг волоського горіха – це наявність корисних полінасищенних жирних кислот, так званих Омега 3, Омега 6.

Плоди горіха можна буде збирати тільки через два тижні. А ось коли вони ще зовсім молоді – з них можна варити варення. Але зараз вже пізно, адже скоро будуть діставати вже саму середину. Якщо ядро ​​при розколі пошкодиться, то дрібні деталі підуть на горіхове масло, а ось тверда шкаралупа послужить опаленням.

Аграрій і керівник сільськогосподарських підприємств Юрій Кириченко каже, що зараз можна подрібнити шкаралупу та зробити з неї брикети. Це дуже сильний енергетичний продукт, яким можна опалювати приміщення.

Цікаво, що і перетинка горіха лікувальна, з неї виготовляють настоянки, лікують нирки, кишечник і гастрити. І взагалі волоський горіх володіє безліччю корисних властивостей, кажуть лікарі.

 

Молоко з горіхів доволі жирне

За словами дієтолога, наявність корисних полінасичені жирних кислот, так званих Омега 3, Омега 6, яких в волоських горіхах в надлишку, дозволяє робити з нього масло і різні косметичні засоби. Залізо допоможе побороти анемію. Калій з магнієм поліпшить роботу серця і судин. А високий вміст йоду налагодить роботу щитовидної залози.

Але приймати волоські горіхи, нагадують медики, необхідно обережно.

“Горіхи, при всій їх користі, це досить важкий продукт, і насамперед важкий для нашої підшлункової залози, тому що там дуже велика кількість білка. До слова сказати, білка, там стільки ж, скільки і в м’ясі”, – пояснив дієтолог.

Тому в день можна з’їдати не більше чотирьох горіхів. І краще запивати водою, так плоди краще засвоюються в організмі.

Джерело: Сьогодні

Tags

Останні новини

Back to top button
Close
Close