Цікаве

Вийшла нова книга про Кузьму Скрябіна

Автором книги виступила мати співака

У Києві презентували книгу від Ольги Кузьменко (мати Андрія Кузьменка) та Варвари Гончарової, “Колискова для Андрійка” про дитинство та юні роки співака Кузьми.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Яскравий талант не виникає просто так. Його фундамент закладається ще у дитинстві. Тому ця книжка про історію сім’ї Андрія, його близьких людей та атмосферу культури, яка його оточувала. У юнацькі роки він дуже ретельно прослуховував західноєвропейський рок, про який люди СРСР знали мало. Він досконало знав польську, англійську мови. Це вплинуло на створення його неповторного стилю”, – розповіла під час презентації пані Варвара.

Книжка містить 56 сторінок з архівними фотографіями та оригінальними підписами до них, розповіді від мами Андрія Кузьменка, коли він ще не був Кузьмою. В ній мама ділиться, чим захоплювався Андрій, звідки черпав натхнення, і чому у свої юні 20 розумів значно більше, ніж однолітки та старші.

Зокрема назву книжки запропонувала сама Ольга Михайлівна. На перших сторінках є ноти і слова до колискової “Перепілонька”, яку дуже любила співати мама маленькому Андрійку. Мало хто знає, що Ольга Михайлівна працювала вчителькою музики і професійно захоплювалась фольклором: їздила по селах і збирала народні пісні. Саме у цій колисковій закодована нелегка доля сім’ї Кузьменків, і тієї колиски, з якої вийшов Андрій.

Дитину за будь-яких умов треба любити і приймати такою, якою вона є, поважати як особистість. Про це і йдеться у новій книзі. За життя Андрія я не уявляю всього масштабу його особистості. Я зрозуміла це лише зараз, коли побачила, яких образів набирає народна любов до мого сина”, – сказала Ольга Михайлівна під час презентації.

Проте тираж книжки – лімітований, планують видати близько тисячі примірників. Наразі у продаж вона ще не поступила, але пані Варвара Гончарова запевнила, що це відбудеться згодом. Деякі сторінки з неї вже є у доступі.

Джерело: Український інтерес

Back to top button