Цікаве

Виявлено вірус, який зміцнює імунітет

Дослідникам із США вдалося ідентифікувати у мишей певний вірус, який здатний не послабляти, а зміцнювати імунну систему, інформує 1NEWS.

Вчені підкреслюють, що імунітет людини досягає свого піку в молодості, але після певного віку він починає слабшати, так що організму буває важчий битися з новими інфекціями.

Саме для пошуку нових засобів омолоджування імунної системи у літніх людей вчені і інфікували мишей цитомегаловірусом. Відмітимо, що цей вірус є більш ніж у половини усіх людей на нашій планеті, у більшості випадків він проникає в організм у молодому віці. Оскільки вірус невиліковний, він знаходиться в організмі усе життя, то частіше усього його зустрічають саме у літніх людей. Вчені припустили, що наявність цього вірусу послабляє імунітет і робить його більше уразливим перед іншими патогенами.

Проте коли в організм літніх мишей, що мають цитомегаловірус, потрапили лістерії, то гризуни демонстрували набагато потужнішу імунну реакцію, ніж літні миші без цього вірусу. При вивченні Т-клітин гризунів було виявлено, що в першому випадку їх запас і різноманітність набагато вищі. Чим різноманітнішими бувають Т-клітини, тим вірогідніша перемога над хворобою.

Нагадаємо, вчені створюють штучний яєчник. Експерти вважають, що це “неймовірне” дослідження, але воно ще потребує додаткових випробовувань.

 

 

Back to top button