Вівсянка з куркою за півгодини на вечерю для всієї родини
Содержание
Продукти для блюда
- вівсяні пластівці — 2,5 ст. (250 гр.)
- курка (без кістки) – 500 гр.
- цибуля — 1 — 2 шт. (200 гр.)
- часник — 2 — 3 зубчики
- олія 4 ст.л. (50 гр.)
- вершкове масло — 50 гр.
- окріп — 2,5 ст. (500 гр.)
- сіль
- перець
Як готувати?
Для цього рецепту я використовую вівсяні пластівці, які потрібно варити, а не просто заливати окропом. На мій погляд, вони більш корисні.
Декілька зубчиків часнику подрібнюємо і ставимо злегка обсмажуватися на суміші вершкового та рослинного масла.
Часник надасть додаткового аромату нашій страві.
Тим часом дрібно ріжемо цибулю і додаємо її на сковороду до часнику.
Поки обсмажується цибуля до золотистого кольору, ріжемо на невеликі шматочки курку.
Мені здається, що для цієї страви краще використовувати м’ясо стегнової частини курки, тому що воно не сухе (як філе) і ароматніше.
Викладаємо на сковороду дрібно нарізану курку і обсмажуємо буквально 5 — 6 хвилин, поки курка не змінить колір. Тепер викладаємо на сковороду вівсяні пластівці і кілька хвилин обсмажуємо їх із куркою.
Необхідно щоб вівсяні пластівці ввібрали в себе олію.
Тепер додаємо окріп.
Кількість води залежить від того, яку густину ви хочете отримати страву.
Якщо вам, як і мені, подобається, щоб вівсяні пластівці все-таки залишалися цілими і відокремлювалися один від одного, багато води додавати не варто.
Для цієї кількості інгредієнтів, яку я вкажу в кінці відео, я додала дві з половиною склянки окропу.
Накриваємо сковороду кришкою і готуємо під кришкою сім-вісім хвилин.
Тепер солимо, перчимо на смак і добре перемішуємо.
Інших спецій я не додаю, щоб не забити смак вівсянки та курки.
Наша страва готова! І якби ви знали як це смачно!
Відеоурок