Цікаве

Вітамін D може впливати на ймовірність захворювання раком грудей

Хоча погана дієта є однією з основних причин, дані вказують на те, що нестача життєво важливих вітамінів і мінералів також може викликати пошкодження ДНК. Хоча більшість вітамінів всмоктується з їжею, деякі з них, особливо вітамін D, можуть бути отримані при впливі сонця.

Дослідження показали, що вітамін D також може захищати від раку завдяки впливу на життєвий цикл клітин, пише «Країна здоров’я».

Муріло Ренато Матос Мачадо з відділення гінекології і акушерства Медичної школи Ботукату Державного університету Сан-Паулу проаналізував дані 209 жінок в постменопаузі з недавно діагностованим раком грудей. Порівняння проводили зі здоровими жінками тієї ж вікової групи.

Рівні вітаміну D були виміряні у всіх онкологічних хворих жінок після постановки діагнозу – рівень в сироватці не менше 30 нг / мл було визначено як достатній. Жоден з учасників не повідомив про прийом добавок вітаміну D на початку дослідження.

Дослідники спостерігали більш високі показники недостатності і дефіциту вітаміну D серед жінок з раком грудей.

Результати показали, що 55,6% пацієнтів з раком грудей мали недостатність вітаміну D в порівнянні з 49,3% в контрольній групі, а 26,2% більше хворих на рак мали дефіцит вітаміну D в порівнянні зі здоровими людьми з контрольної групи.

Дослідники відзначили: «Недостатня концентрація вітаміну D була виявлена ​​у 81,8 відсотка жінок з раком і у 69,6 відсотка жінок без раку. Ці результати узгоджуються з попередніми дослідженнями, які продемонстрували високий рівень дефіциту вітаміну D серед жінок з раком грудей».

Back to top button