Цікаве

Вісім українців потрапили до рейтингу найвпливовіших людей до 30 років за версією Forbes

Рішення про включення кандидатів у кожну з категорій визначала колегія суддів

Видання Forbes представило свій щорічний рейтинг людей віком до 30 років, які впливають на різноманітні сфери життя.

Цього року до нього увійшли одразу вісім українців, – інформує 1NEWS.

Технології

У категорії “Технології” рейтингу опинилися одразу дві українки та три українці. Перша з них – 29-річна Ліза Дзюба, яка є співзасновницею сервісу Flawless App. Цей проєкт, який українка заснувала спільно з 25-річним Ахмедом Сулейманом, є інструментом для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки. Сервісом користуються розробники з низки світових компаній, зокрема, Uber, eBay, Nike, Qiwi, Spotify та інших.

Також у списку опинилась 29-річна засновниця A-LabInsider Інна Заіменко. Створений українкою сервіс займається вебмоніторінгом і відбором літератури для полегшення пошуку наукової інформації для біотехнологічних компаній.

Окрім того, видання включило до рейтингу співзасновників додатка Reface – Ярослава Бойка, Дениса Дмитренка та Романа Могильного. Усім трьом чоловікам – 29 років. Додаток Reface за допомогою штучного інтелекту дозволяє замінювати людське обличчя на анімаціях чи відео зі збереженням міміки. У серпні 2020 року додаток опинився на першому місці за популярністю в AppStore.

Соціальний вплив

Єдиним українцем у категорії “Соціальний вплив” виявився 25-річний співзасновник проєкту Fast Федір Сердюк. Метою проєкту є навчання людей навичкам надання першої медичної допомоги.

Фінанси

У даній категорії судді Forbes виділили 29-річного Сергія Герасимовича, який є співзасновником EZ Blockchain. Сергій, який нині проживає у Чикаго, працює над створенням інфраструктури для створення блокчейнів, що спрямована допомагає використовувати енергію, зменшуючи викиди.

Джерело: Суспільне

Back to top button