Цікаве

Відпочинок в Європі 2021: куди можна полетіти українцям після вакцинації препаратом CoronaVac

Українці, які пройшли вакцинацію в два етапи китайською вакциною CoronaVac, можуть відвідати 10 держав: Іспанію, Естонію, Австрію, Нідерланди, Молдову, Угорщину, Туреччину, Грецію, Болгарію та португальську Мадейру.

Відповідна інформація була опублікована на офіційному Telegram-каналі медичної інформаційної системи Helsi, через яку також можна записатися на щеплення в масові центри вакцинації, повідомляє 1News.

Уточнюється, що в деяких із перерахованих вище країн можуть попросити заповнити спеціальні анкети після приїзду. Перед подорожжю краще дізнатися про це заздалегідь.

Де відпочити українцям.

Після перетину кордону необхідно буде показати роздруковане міжнародне свідоцтво англійською мовою.

Також у джерелі йдеться, що незважаючи на те, що Євросоюз не визнав вакцину CoronaVac, список країн, в які можна поїхати після щеплень цим препаратом, буде постійно переглядатися та розширюватися.

Куди можна поїхати українцям після вакцинації.

Як отримати COVID-сертифікат в Україні

Міністерство охорони здоров’я України запустило міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, які можна використовувати для перетину кордону. Їх можуть отримати за бажанням ті, кого прищепили двома дозами вакцини від коронавірусу.

  • Міжнародне свідоцтво можна отримати одразу після щеплення другою дозою вакцини в центрі вакцинації або звернутися до сімейного лікаря.
Джерело: офіційний Telegram-канал медичної інформаційної системи Helsi
Back to top button