Цікаве

Відомий найприбутковіший автомобільний бренд у світі

Відомий найприбутковіший автомобільний бренд у світі

Фото: pixabay.com
BMW став найприбутковішим світовим автомобільним брендом

У гонці за прибутком серед провідних автомобільних компаній світу виграє німецька компанія BMW.

Автомобільна індустрія завжди була полем жорсткої конкуренції, де кожен виробник прагне досягти не тільки визнання якості свого продукту, але й фінансового успіху. Тек нещодавно стало відомо, який бренд автомобілів став найприбутковішим у світі.

Їм став німецький автобудівний та авіамоторний концерн BMW. Про це повідомляє AutoExpress.

Зазначається, що у минулому фінансовому році BMW, до складу якої входить Mini, отримала вражаючий прибуток після сплати податків у розмірі 18,9 мільярдів доларів.

Слідом за ними слідують Toyota і Lexus з $18,1 млрд, потім клан Stellantis ($17,7 млрд), Mercedes ($15,3 млрд), Volkswagen Group ($15,2 млрд), Tesla ($12,6 млрд), General Motors ($9,9 млрд), Hyundai ($5,7 млрд). ), Honda (4,8 млрд доларів) та Kia (4,2 млрд доларів).

На потрапляння в топ-10 сподіваються компанії другого ешелону, такі як Volvo, яка заробила минулого року 3,3 мільярда доларів, BYD (2,5 мільярда доларів) та Shanghai Automotive (2,4 мільярда доларів).

Також китайська компанія BYD продемонструвала вражаюче зростання річного прибутку на 423% в минулому фінансовому році. Tesla покращилася на 128 відсотків, Hyundai – на 32 відсотки, а BMW – на 29 відсотків.

Крім того деякі компанії стикаються зі значними проблемами. Renault, незважаючи на величезний дохід у 50 мільярдів доларів за минулий рік, зазнала значних збитків, що склали майже 0,4 мільярда доларів. Справи погано йдуть у компанії Ford. Вони заробили $158 млрд за той же 12-місячний період, але підрахували, що її щорічні збитки становили $2,0 млрд.

Раніше повідомлялося, що у лінійці електрокросовера BMW iX1 з’явилася нова початкова версія eDrive 20.

Suzuki Jimny встановили світовий рекорд

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button