Цікаве

Відомий туроператор скорочує рейси до Туреччини: зміна торкнеться 1010 туристів

У відповідь на ситуацію із частими затримками та переносами чартерних рейсів авіакомпаній на замовлення туроператора Join UP! компанія прийняла рішення скоротити польотну програму до Туреччини. Про це говориться у заяві компанії, яка є у розпорядженні 1News.

Як зазначається, компанія сподівається, що цей крок допоможе знизити навантаження на флот авіаперевізників, яке склалося через щільний графік перельотів, максимальне використання літаків у розпал туристичного сезону та відсутність вільних літаків у авіакомпаній для підмін у випадку збоїв у розкладі. Зменшення кількості рейсів дозволить вирівняти розклад авіакомпаній і попередити тривалі очікування та незручності для туристів.

«Починаючи з 11 липня компанія поступово скоротить прямі перельоти до Туреччини з наступних міст: Київ, Вінниця, Рівне, Кривий Ріг, Херсон, Одеса та Харків. Загалом в період з 11 до 26 липня польотна програма до Туреччини скоротиться на 13 рейсів на тиждень. Туристи, які вилітали із Києва, вилетять на курорти іншими рейсами туроператора, у ті ж дати з того ж саме міста. Туристам із Харкова та Одеси запропонують найближчі доступні рейси у цих містах або рейси із інших міст», – говориться у заяві.

Припинення польотної програми до Туреччини відбудеться з регіональних аеропортів Вінниці, Рівного, Кривого Рогу та Херсону. Ця інформація торкнеться 1010 туристів, рейси яких потрапили під скорочення (Вінниця – 249 людини, Кривий Ріг – 282 людини, Рівне – 115 людей, Херсон – 364 людини). Цим туристам компанія запропонує виліт найближчим до них рейсом з іншого міста або 100% повернення коштів.

«Ми щиро шкодуємо, що ми не виправдали очікування наших туристів, чиї рейси на відпочинок або додому затримуються. Щоб виправити ситуацію ми скорочуємо кількість польотів і очікуємо, що це стабілізує розклад. Ми просимо вибачення у туристів та турагентів, які опинилися разом із нами у цій ситуації. Ми будемо працювати над тим, щоб повернути вашу довіру», – прокоментував Юрій Альба, генеральний директор Join UP!

Нагадаємо, сьогодні у київському міжнародному аеропорту “Бориспіль” здійснив аварійну посадку пасажирський літак рейсу “Київ – Анталія”, на борту якого перебували 180 осіб. Як пояснив тур-оператор, аварійна зупинка сталась через  потрапляння птаха у двигун літака.

На початку липня 200 українських туристів застрягли на добу в аеропорту столиці Албанії Тирани. Ще близько 160 українських туристів не могли вилетіти додому з відпочинку на іспанському острові Мальорка.

29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір  і не могли вилетіти з Тунісу додому.

Back to top button