Цікаве

Від Жаклін Кеннеді до Джилл Байден: що одягали на інавгурацію перші леді США

Блакитний костюм і образ шістдесятих, як у Жаклін Кеннеді – такою запам’яталася американцям Меланія Трамп під час інавгурації її чоловіка Дональда Трампа кілька років тому. Мішель Обама підбирала образи двічі: один раз віддала перевагу блідо-зеленому кольору, другий – темно-синьому.

Як підбирають вбрання перші леді й що це символізує, розповідає 1News.

 

Жаклін Кеннеді

Жаклін Кеннеді стала однією з наймолодших перших леді за всю історію США. На офіційній церемонії вона була в пальті, а на балу – у сукні кремового відтінку, важкій атласній накидці та рукавичках.

Жаклін і Джон Кеннеді
Кадр з відео

Гілларі Клінтон

Від того, яке вбрання вибере господиня Білого дому, залежить її імідж на багато років вперед. Необережно повела себе Гілларі Клінтон під час другої інавгурації свого чоловіка – через вартість вишитої кристалами сукні преса влаштувала справжній скандал.

Скандальне плаття Гілларі Клінтон
Кадр з відео

Адміністрації Білого дому довелося виступити із заявою про те, що Гілларі виклала з власної кишені чотири з половиною тисячі доларів на це вбрання.

 

Мішель Обама

Мішель Обама вибрала для офіційної церемонії сукню-футляр і пальто від дизайнера кубинського походження. Таким чином вона підкреслила свою симпатію до мігрантів.

Мішель Обама на інавгурації
Фото: GettyImages

Меланія Трамп

Звичайно ж, преса пильно стежила за образом Меланії Трамп. За кілька днів до церемонії інавгурації Дональда ходили чутки, що його дружина може зрадити традиціям і вибрати вбрання не від американського дизайнера.

Зрештою Меланія не стала ризикувати. Вона підкорила глядачів ніжно-блакитним костюмом від Ralph Lauren.

Меланія Трамп у Ralph Lauren

 

Джилл Байден

А в що вбереться наступна перша леді США Джилл Байден? Відомо, що вона любить речі від дизайнерки Габриели Герст – її коктейльну сукню Джилл надівала на президентські дебати свого чоловіка.

 

Джо і Джилл Байден

 

Що стосується головного героя майбутньої інавгурації 20 січня, то ходять чутки, що брати участь у створенні костюма може Ральф Лорен. Але поки ці подробиці зберігають у секреті.

Більшість колишніх президентів США обирали для церемонії темно-сині кольори. Відомо, що майбутній 46-й президент багато в чому надихався образами Джона Кеннеді, за яким спостерігав ще в юності.

Джерело: Сьогодні

Back to top button