Цікаве

Від офшорів до Тимошенко: як Манафорт розбагатів на махінаціях

Пол Манафорт

Опубліковано текст звинувачення колишнього глави виборчого штабу Дональда Трампа і екс-політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта

Як випливає з документа на сайті Мін’юсту США, за період з 2006 по 2016 роки Манафорт і його помічник Рік Гейтс відмили в цілому $75 млн.

У документі наголошується, що Манафорт і Гейтс лобіювали інтереси українського уряду і президента в США, і повинні були повідомити про цю роботу і свою зарплату, але не зробили цього, що заборонено законом США.

Крім того, схема Манафорта і Гейтса проводилася через компанії, які їм належали (в документі дві основні компанії проходять під назвами “компанія А і Б”), або які вони контролювали, а саме: 17 компаній в США, 12 кіпрських компаній, дві компанії на Сент-Вінсент і Гренадіни і одну в Британії.

При цьому Манафорт мав прямий контакт з Януковичем. Щоб приховати злочинну схему, Манафорт і Гейтс вигадали історію, щоб дистанціюватися від тогочасної української влади.

 Крім того, Манафорт і Гейтс лобіювали в США “законність виборів” Україні, а також заплатили $4 млн у зв’язку зі звітом про суд над Юлією Тимошенко.

Манафорт і Гейтс відмивали гроші, отримані за роботу в Україні, через іноземні корпорації, партнерства, банківські рахунки і джерела в США. Через офшорні акаунти Манафорта і Гейтса в цілому пройшли понад $75 млн.

Крім того, від імені українського уряду вони лобіювали офіційних осіб США і зобов’язані були декларувати свою роботу і доходи, чого вони не робили.

Джерело: Politeka

Back to top button