Цікаве

«Вечірній квартал» може перейти з «1+1» на телеканал Ахметова

З ефіру телеканалу «1+1» у 2022 році може зникнути найрейтинговіший контент – шоу «Вечірній квартал» продакшн-студії «Студії Квартал 95», передає 1news з посиланням на u-news.com.ua.

Про це заявив один із ключових авторів та акторів студії Олександр Пікалов в інтерв’ю УП. «Після того, як Володимир Олександрович став президентом, мабуть, щось змінилося, і зараз з нами підтверджують контракт щороку», – сказав він.

У коментарі виданню Forbes гендиректор «1+1 Media» Ярослав Пахольчук з цього приводу заявив, що у медіагрупи немає конфлікту з «Кварталом» і додав, що сторони мають контракти на кілька років вперед, на 2023-ій та 2024-ий включно. Однак Пахольчук не зміг прямо відповісти на запитання щодо контракту саме з «Вечірнім кварталом». Як зазначає видання, теоретично перекупити головне шоу «95 кварталу» у «Плюсів» може тільки «Медіа Група Україна» олігарха Ріната Ахметова. У її портфелі немає таких проєктів, зазначає директор з телевізійних інвестицій комунікаційної групи Razom communications Ігор Полосьмак.

«Це може підняти рейтинги каналу, що впали торік, – пояснює він. – «Вечірній квартал» може стабілізувати це падіння або навіть підняти на 5-10%, тому що це контент, якого немає у них». Рік від року обсяг контенту «Студії Квартал 95» на «Плюсах» зменшується. За даними пресслужби 1+1 media, у 2020 році «кварталівці» робили 8,4% усіх продуктів, що виходять на каналі, а у 2018–2019 роках – 10,4%.

Також у «Вечірнього кварталу» на «1+1» після «втрати» Зеленського, щорічно падали перегляди. Якщо прем’єрні покази шоу у 2019 році дивилося 17,5% української комерційної телеаудиторії, то у 2020-му вже – 13,8%. У медіаколах подейкують, що причиною проблем між студією і “Плюсами” є бажання з боку «Кварталу» набити ціну своєму продукту. З 2012 року компанія виробляє контент для «1+1» і за оцінкою власника каналу Ігоря Коломойського, цей контракт коштує $10-20 млн на рік, які олігарх платити не має бажання.

 

 

 

Back to top button