Цікаве

Вчені знайшли спосіб перетворити Марс в другу Землю

Скидання астероїда на Марс є найкращим способом розігріти і наповнити атмосферу планети великою кількістю летючих речовин, а замінити магнітне поле планети дозволить електромагніт, заявив співробітник Астрокосмічного центру Фізичного інституту Академії наук В’ячеслав Авдєєв, пише 1NEWS.

За його словами, засновник The Mars Society Роберт Зубрин назвав кращий варіант створення умови на Марсі, як на Землі: він запропонував «бомбити» Марс астероїдами, які називаються Кентавр. Це група астероїдів, розташованих між орбітами Юпітера і Нептуна. «У них досить витягнута орбіта, і при цьому вони досить часто мають кометної активністю. Це об’єкти, у яких по всій видимості багато летючих речовин », – сказав експерт. Він додав, що такі речовини необхідні для створення щільної атмосфери Марса і наповнення її газами.

За розрахунками фахівців, буде потрібно чотири ядерних двигуна, щоб за кілька десятків років змінити траєкторію астероїда довжиною 2,5 кілометра і направити його на Марс.

Авдєєв підкреслив, що одного такого астероїда вистачило б, щоб розтопити озеро льоду радіусом 150 кілометрів і глибиною 50 метрів. При цьому пил, яка буде піднята вибухом, може привести до похолодання.

Раніше вчені показали, що регіональні пилові бурі грають несподівано величезну роль у втраті води Марсом, нагріваючи холодну марсіанську атмосферу на великих висотах і запобігаючи замерзання водяної пари. В результаті молекули води досягають розріджених шарів газової оболонки, де розкладаються на водень і кисень під дією ультрафіолетового випромінювання.

 

 

Back to top button