Цікаве

Вчені знайшли могилу філософа епохи Відродження

На території Бордо (Франція) були знайдені людські останки, які, як вважають вчені, можуть належати Мішелю Де Монтень – знаменитому філософу і письменнику епохи Відродження, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Останки, які можуть належати Мішелю Де Монтеню, були виявлені у музеї Аквітанії, де за життя філософа існував монастир. Тіло філософа переміщалося кілька разів після його смерті, тому точне місце поховання викликає суперечки серед дослідників.

Знайдені кістки знаходилися у труні зі свинцю, яка була вкладена у труну з дерева. На останній виявився надпис “Монтень”, який красномовно вказує на можливого власника кісток. Скелет непогано зберігся – кажуть вчені, які вже піддали труну попереднім аналізам. Було встановлено, що кістки чоловічі.

Тепер археологи готуються до більш детального вивчення знайдених у Бордо останків. Скелет буде підданий радіовуглецевому аналіху, який повинен буде показати його точний вік. Вчені, крім того, хочуть знайти камені, які повинні були зберегтися у нирках – відомо, що Мішель де Монтень страждав від каменів у нирках. Ще один спосіб довести, що мова йде про скелет філософа Монтеня – проведення комплексної генетичної експертизи.

 

 

 

 

Back to top button